Βραβεύσεις Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας


Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, βράβευσε και φέτος τους Πρωτεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της για κάθε τμήμα και όλων των κατευθύνσεων, ως έμπρακτη επιβράβευση των αριστευσάντων φοιτητών της οι οποίοι, διακρίνονται για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους.

Βραβεύτηκαν επίσης από το ΕΤΕΚ οι καλύτερες Διπλωματικές Εργασίες των τελειοφοίτων της Σχολής στα πεδία της μηχανικής, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Μηχανικής».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο 1 - Ισόγειο, στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο ΤΕΠΑΚ στις 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:30 μμ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον και την εκτίμηση της κοινωνίας για το πολυσήμαντο έργο που επιτελεί η Σχολή, καθώς και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον των οργανωμένων συνόλων, στην προσπάθεια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για επιστημονική και τεχνολογική αναβάθμιση του τόπου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, o Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου καθώς και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, ο Αντιπρόεδρος και Πρώην Πρόεδρος του Institution of Engineering and Technology (IET), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας του Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Λεμεσού του ΕΤΕΚ, ο Διευθυντής Υπηρεσιών και Περιφερειακός Διευθυντής Λεμεσού της ΑΤΗΚ, ο Lead Country Manager/Retail Sales Manager καθώς και ο Human Resources Manager της εταιρείας ExxonMobil Cyprus Ltd, εκπρόσωπος της εταιρείας SignalGeneriX, oι Πρόεδροι των οικείων Τμημάτων της Σχολής, Μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Γονείς, Φοιτητές και Φοιτήτριες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Κρίστης Χρυσοστόμου, στην προσφώνησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου εξακολουθεί να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον αναπτυξιακό του προγραμματισμό όσο και τη στελέχωση των Τμημάτων του, ωστόσο καταγράφεται στα θετικά η αποπαγοποίηση πλήρωσης υφιστάμενων θέσεων και ανελίξεις του υφιστάμενου προσωπικού, διαβεβαιώνοντας ότι, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε ούτε η ποιότητα, αλλά ούτε και το επίπεδο της εκπαίδευσης να επηρεασθούν από την οικονομική λιτότητα.
Προσφέρονται 5 προγράμματα επιπέδου Μάστερ στη Σχολή και αναμένεται ότι θα προσφερθούν προγράμματα στον τομέα των Renewable and Sustainable Power Engineering καθώς επίσης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφορικής. Θετική εξέλιξη αποτελεί και η προώθηση Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, καθώς και σε περιορισμένο αριθμό Προπτυχιακών Μαθημάτων. Η Σχολή έχει επεξεργαστεί πρόταση για τη δημιουργία Τμήματος Χημικών Μηχανικών και μετά τη θετική τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για επεξεργασία. Η Σχολή ετοίμασε επίσης πρόγραμμα Ναυτικής Μηχανικής το οποίο θα προσφερθεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών και το οποίο προωθείται μετά από αίτημα των φορέων εμπορικής ναυτιλίας του τόπου για κάλυψη της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για ναυτομηχανικούς.

Τα τρία Τμήματά της Σχολής κατάφεραν, τα τελευταία έξι χρόνια, να προσελκύσουν γύρω στα 18 εκατομμύρια Ευρώ από εξωτερική ερευνητική χρηματοδότηση σε 95 προγράμματα, που αποτελεί πέραν του 80% του συνόλου του ποσού που εξασφαλίσθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Δύο πολύ πρόσφατες επιτυχίες είναι αυτή του Καθηγητή Στέλιου Χούλη ο οποίος εξασφάλισε χορηγία ύψους 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από το European Research Council, στην κατηγορία Consolidator Grands, για χρηματοδότηση πρωτοποριακής έρευνας με τίτλο Solution Processed Next Generation Photovoltaics, και αυτή των Λεκτόρων Μιχάλη Σιριβιανού και Σωτήρη Χατζή που εξασφάλισαν μισό εκατομμύριο σε πρόγραμμα του HORIZON 2020 που χρηματοδοτήθηκε με 5 εκατομμύρια Ευρώ για έρευνα με τίτλο “From Real-World Identities to Privacy-preserving and Attribute-based CREDentials from Device-centric Access Control και συνεχάρη δημοσίως όλους τους συναδέλφους της Σχολής για τις προσπάθειες προσέλκυσης εξωτερικών πόρων μέσω ερευνητικών προτάσεων που καταθέτουν.

Η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία και τη Βιομηχανία είναι απαραίτητος αλλά και ισότιμος στόχος και σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των πιο πάνω στόχων διαδραματίζουν και οι απόφοιτοι των Τμημάτων της Σχολής. Ο απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Καλογήρου Βασίλειος, συγκέντρωσε τη δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία από όλους του απόφοιτους του Πανεπιστημίου και θα βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τελετή Αποφοίτησης το οποίο ο Κοσμήτορας της Σχολής, συνεχάρη δημοσίως.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η επιβράβευση της ακαδημαϊκής αριστείας και η αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής δουλειάς των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πανεπιστημιακής κουλτούρας. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία, των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Συνδέσμων, καθώς επίσης και Εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς κλάδους, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και με χαρά διαπιστώνει ότι, η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας έχει αυτό τον προσανατολισμό της συνεργασίας με τρίτους φορείς, τόσο στα θέματα πρακτικής άσκησης των φοιτητών, όσο και στα θέματα της εφαρμοσμένης έρευνας. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Πανεπιστημίου οι οποίοι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες των φοιτητών.
Επεσήμανε ότι, η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, μέσα από τη συγκροτημένη δουλειά των ακαδημαϊκών των τριών Τμημάτων της, βρίσκεται σε μια πολύ θετική πορεία ανάπτυξης και διαβεβαίωσε για την αγαστή συνεργασία του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου με τα Συμβούλια της Σχολής και των Τμημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του ΕΤΕΚ στον σύντομο χαιρετισμό του (αυτούσιος Hyperlink) ανέφερε ότι, στόχος του ΕΤΕΚ είναι όπως οι Ημέρες Μηχανικής αποτελέσουν μέσο προβολής της μηχανικής και της συμβολής της στην ανάπτυξη της Κύπρου, όπως και αφορμή για ανοιχτό διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση για όλα αυτά που απασχολούν την κοινότητα των μηχανικών, αλλά και ευρύτερα την κυπριακή κοινωνία με στόχο την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας και έκανε σύντομη αναφορά στις καλύτερες διπλωματικές εργασίες που βραβεύτηκαν:

Η πρώτη εργασία από τον Ανδρέα Ιωάννου της Κατεύθυνσης Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με θέμα ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΩΝ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΕΙΖΕΡ ΦΕΜΤΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ αφορά τη δυνατότητα παραγωγής οπτικών στοιχείων που τροποποιούν τις ιδιότητες γκαουσιανών οπτικών δεσμών φωτός. Αυτό έγινε υλοποιώντας εξειδικευμένες εγγραφές στον πυρήνα οπτικών ινών χρησιμοποιώντας λέιζερ φεμτοδευτερολέπτου (FSL). Στόχος είναι η παραγωγή και η επαλήθευση διαφόρων εξειδικευμένων δεσμών φωτός, όπως είναι η μη περιθλωμένες δέσμες.

Η δεύτερη εργασία από τον Μιχαήλ Παναγιώτου της Κατεύθυνσης Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αυτόνομου συστήματος πλοήγησης ενός Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) εντός άγνωστων χώρων. Το σύστημα είναι σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα την σειρά των βημάτων πλοήγησης που θα πρέπει να εκτελέσει το ΜΕΑ έτσι ώστε να πλοηγηθεί εντός του άγνωστου περιβάλλοντος και να φτάσει σε κάποιο επιθυμητό/προς εύρεση στόχο. Το κομμάτι της εκπαίδευσης του συστήματος λήψης αποφάσεων, στο οποίο δόθηκε και η μεγαλύτερη έμφαση, επιτυγχάνεται με την χρήση αλγορίθμων βαθειάς μάθησης.

Η τρίτη εργασία από τον Γεώργιο Χαραλάμπους της Κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών με θέμα ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ αφορά την εφαρμογή διαδικασίας Ανάλυσης Κόστους Κύκλου Ζωής (ΑΚΚΖ) σαν εργαλείο αποφάσεων στο Δήμο Λεμεσού για την εξακρίβωση βέλτιστων σταθμών προσεισμικής ενίσχυσης για δύο κατηγορίες κτιρίων. Η σεισμική επικινδυνότητα της περιοχής καθώς και η σεισμική τρωτότητα των κατασκευών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες εφαρμογής της διαδικασίας και η εξακρίβωση τους είναι δύσκολο εγχείρημα το οποίο εμπεριέχει πολλές αβεβαιότητες.

Η τέταρτη εργασία από την Άντρια Χριστοδούλου της Κατεύθυνσης Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής με θέμα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΣΠ ΤΥΠΟΥ SERVER ΚΑΙ CLOUD ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ αφορά την ανάγκη δημιουργίας κόμβων γεωδεδομένων, με σκοπό την προώθηση των ερευνητικών διαδικασιών, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου της κοινότητας των μηχανικών. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, διερευνώνται και αξιολογούνται Server-base και Cloud-based τεχνολογίες GIS, που δύναται να υποστηρίξουν τη δημιουργία διαδικτυακών γεωδαιτικών υποδομών.

Η πέμπτη εργασία από τον Παναγιώτης Κτίστη της Κατεύθυνσης Μηχανολόγων Μηχανικών με θέμα το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ αφορά την βέλτιστη διαδρομή του δικτύου και τον μηχανολογικό του σχεδιασμό με καθορισμό όλων των παραμέτρων που το αποτελούν συμπεριλαμβανομένων και μέτρων ασφαλείας.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της Σχολής, του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014:

Τα 5 Βραβεία, απονεμήθηκαν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας στους πρωτεύσαντες τελειόφοιτους και τελειόφοιτες του κάθε Τμήματος και κάθε Κατεύθυνσης της Σχολής που συγκέντρωσαν την υψηλότερη γενική βαθμολογία και διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους ως ακολούθως:

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Το Βραβείο απενεμήθη Παναγιώτου Μιχαήλ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Το Βραβείο απενεμήθη στην Νικολέττα Πραστίτη

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών
Το βραβείο απενεμήθη στον Χαραλάμπους Γεώργιο

Κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής
Το βραβείο απενεμήθη στον Καλογήρου Βασίλειο

Στην συνέχεια έγινε η απανομή Βραβείων που εξασφαλισθησαν από χορηγούς, ως ακολούθως:

Βραβείο που χορηγείται από το INSTITUTE OF ENGINEERING AND TECHNOLOGY
στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΕΠΑΗΚ) στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Το Βραβείο απενεμήθη στον Παναγιώτου Μιχαήλ

Βραβείο που χορηγείται από την εταιρεία SignalGeneriX στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Το Βραβείο απενεμήθη στον Παναγιώτου Μιχαήλ

Βραβείο που χορηγείται από την Εταιρεία EXXONMOBIL Cyprus Ltd στην πρωτεύσασα τελειόφοιτο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών.
Το Βραβείο απενεμήθη στην Νικολέττα Πραστίτη

Βραβείο που χορηγείται από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου
στην πρωτεύσασα τελειόφοιτη καθώς και στους πρωτεύσαντες του 1ου, 2ου και 3ου έτους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών

Το Βραβείο απενεμήθη στους:
Χαραλάμπους Γεώργιο, Τελειόφοιτο
Χρίστου Ιωάννα, Πρώτου έτους
Αλεξάνδρου Χαραλαμπία – Δεύτερου έτους
Γεωργίου Ρήγα – Τρίτου έτους

Βραβείο που χορηγείται από τον Σύνδεσμο Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής,
Το Βραβείο απενεμήθη στον Καλογήρου Βασίλειο


Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας βράβευσε επίσης τους πρωτεύσαντες φοιτητές κάθε Τμήματος, για κάθε κατεύθυνση και έτος σπουδών.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Χριστοδούλου Μιχάλη
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Κούζουπου Χαράλαμπο
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Σουλή Νικόλα

Κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Κυριάκου Χαράλαμπο
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Βάσου Σωτήρη
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Γιάγκου Παναγιώτη

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Ευστάθιο Μαυρομμάτη
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στην Μυροφόρα Ιωάννου
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στην Μαρία Κύρκου

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Βραβεία στους πρωτεύσαντες κάθε έτους σπουδών της κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών απένειμε και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου.

Κατεύθυνση Πολιτικων Μηχανικων:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για στην πρωτεύσασα Φοιτήτρια του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στην Χρίστου Ιωάννα
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στην Αλεξάνδρου Χαραλαμπία
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Γεωργίου Ρήγα

Κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Παπαγεωργίου Μάνο
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Χατζηνικολάου Μάριο
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Λάζαρου Θεόδωρο

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στο Φουαγιέ του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος

Πρόσφατα άρθρα

1η Συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής Οινολογίας με την Ερευνητική Ομάδα Γεωργικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ.

1η Συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής Οινολογίας με την Ερευνητική Ομάδα Γεωργικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ.

Δρ Αβραάμ Γεωργίου: μέτρα προφύλαξης από ηλεκτροπληξία

Δρ Αβραάμ Γεωργίου: μέτρα προφύλαξης από ηλεκτροπληξία

Διεθνής διάκριση αριστείας για ΤΕΠΑΚ στην εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών

Διεθνής διάκριση αριστείας για ΤΕΠΑΚ στην εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών

Διεθνής διάκριση αριστείας για ΤΕΠΑΚ στην εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών

Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, βράβευσε και φέτος τους Πρωτεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της για κάθε τμήμα και όλων των κατευθύνσεων, ως έμπρακτη επιβράβευση των αριστευσάντων φοιτητών της οι οποίοι, διακρίνονται για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους.

Βραβεύτηκαν επίσης από το ΕΤΕΚ οι καλύτερες Διπλωματικές Εργασίες των τελειοφοίτων της Σχολής στα πεδία της μηχανικής, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Μηχανικής».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο 1 - Ισόγειο, στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, στο ΤΕΠΑΚ στις 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:30 μμ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον και την εκτίμηση της κοινωνίας για το πολυσήμαντο έργο που επιτελεί η Σχολή, καθώς και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον των οργανωμένων συνόλων, στην προσπάθεια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για επιστημονική και τεχνολογική αναβάθμιση του τόπου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, o Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου καθώς και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου, ο Αντιπρόεδρος και Πρώην Πρόεδρος του Institution of Engineering and Technology (IET), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λεμεσού του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας του Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Λεμεσού του ΕΤΕΚ, ο Διευθυντής Υπηρεσιών και Περιφερειακός Διευθυντής Λεμεσού της ΑΤΗΚ, ο Lead Country Manager/Retail Sales Manager καθώς και ο Human Resources Manager της εταιρείας ExxonMobil Cyprus Ltd, εκπρόσωπος της εταιρείας SignalGeneriX, oι Πρόεδροι των οικείων Τμημάτων της Σχολής, Μέλη ΔΕΠ της Σχολής, Γονείς, Φοιτητές και Φοιτήτριες.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Κρίστης Χρυσοστόμου, στην προσφώνησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου εξακολουθεί να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον αναπτυξιακό του προγραμματισμό όσο και τη στελέχωση των Τμημάτων του, ωστόσο καταγράφεται στα θετικά η αποπαγοποίηση πλήρωσης υφιστάμενων θέσεων και ανελίξεις του υφιστάμενου προσωπικού, διαβεβαιώνοντας ότι, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε ούτε η ποιότητα, αλλά ούτε και το επίπεδο της εκπαίδευσης να επηρεασθούν από την οικονομική λιτότητα.
Προσφέρονται 5 προγράμματα επιπέδου Μάστερ στη Σχολή και αναμένεται ότι θα προσφερθούν προγράμματα στον τομέα των Renewable and Sustainable Power Engineering καθώς επίσης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφορικής. Θετική εξέλιξη αποτελεί και η προώθηση Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, καθώς και σε περιορισμένο αριθμό Προπτυχιακών Μαθημάτων. Η Σχολή έχει επεξεργαστεί πρόταση για τη δημιουργία Τμήματος Χημικών Μηχανικών και μετά τη θετική τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για επεξεργασία. Η Σχολή ετοίμασε επίσης πρόγραμμα Ναυτικής Μηχανικής το οποίο θα προσφερθεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών και το οποίο προωθείται μετά από αίτημα των φορέων εμπορικής ναυτιλίας του τόπου για κάλυψη της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για ναυτομηχανικούς.

Τα τρία Τμήματά της Σχολής κατάφεραν, τα τελευταία έξι χρόνια, να προσελκύσουν γύρω στα 18 εκατομμύρια Ευρώ από εξωτερική ερευνητική χρηματοδότηση σε 95 προγράμματα, που αποτελεί πέραν του 80% του συνόλου του ποσού που εξασφαλίσθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. Δύο πολύ πρόσφατες επιτυχίες είναι αυτή του Καθηγητή Στέλιου Χούλη ο οποίος εξασφάλισε χορηγία ύψους 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από το European Research Council, στην κατηγορία Consolidator Grands, για χρηματοδότηση πρωτοποριακής έρευνας με τίτλο Solution Processed Next Generation Photovoltaics, και αυτή των Λεκτόρων Μιχάλη Σιριβιανού και Σωτήρη Χατζή που εξασφάλισαν μισό εκατομμύριο σε πρόγραμμα του HORIZON 2020 που χρηματοδοτήθηκε με 5 εκατομμύρια Ευρώ για έρευνα με τίτλο “From Real-World Identities to Privacy-preserving and Attribute-based CREDentials from Device-centric Access Control και συνεχάρη δημοσίως όλους τους συναδέλφους της Σχολής για τις προσπάθειες προσέλκυσης εξωτερικών πόρων μέσω ερευνητικών προτάσεων που καταθέτουν.

Η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία και τη Βιομηχανία είναι απαραίτητος αλλά και ισότιμος στόχος και σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των πιο πάνω στόχων διαδραματίζουν και οι απόφοιτοι των Τμημάτων της Σχολής. Ο απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, Καλογήρου Βασίλειος, συγκέντρωσε τη δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία από όλους του απόφοιτους του Πανεπιστημίου και θα βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τελετή Αποφοίτησης το οποίο ο Κοσμήτορας της Σχολής, συνεχάρη δημοσίως.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η επιβράβευση της ακαδημαϊκής αριστείας και η αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής δουλειάς των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πανεπιστημιακής κουλτούρας. Η συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία, των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Συνδέσμων, καθώς επίσης και Εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς κλάδους, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και με χαρά διαπιστώνει ότι, η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας έχει αυτό τον προσανατολισμό της συνεργασίας με τρίτους φορείς, τόσο στα θέματα πρακτικής άσκησης των φοιτητών, όσο και στα θέματα της εφαρμοσμένης έρευνας. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Πανεπιστημίου οι οποίοι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειες των φοιτητών.
Επεσήμανε ότι, η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας, μέσα από τη συγκροτημένη δουλειά των ακαδημαϊκών των τριών Τμημάτων της, βρίσκεται σε μια πολύ θετική πορεία ανάπτυξης και διαβεβαίωσε για την αγαστή συνεργασία του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου με τα Συμβούλια της Σχολής και των Τμημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του ΕΤΕΚ στον σύντομο χαιρετισμό του (αυτούσιος Hyperlink) ανέφερε ότι, στόχος του ΕΤΕΚ είναι όπως οι Ημέρες Μηχανικής αποτελέσουν μέσο προβολής της μηχανικής και της συμβολής της στην ανάπτυξη της Κύπρου, όπως και αφορμή για ανοιχτό διάλογο και εποικοδομητική συζήτηση για όλα αυτά που απασχολούν την κοινότητα των μηχανικών, αλλά και ευρύτερα την κυπριακή κοινωνία με στόχο την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας και έκανε σύντομη αναφορά στις καλύτερες διπλωματικές εργασίες που βραβεύτηκαν:

Η πρώτη εργασία από τον Ανδρέα Ιωάννου της Κατεύθυνσης Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με θέμα ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΩΝ ΦΩΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΕΙΖΕΡ ΦΕΜΤΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ αφορά τη δυνατότητα παραγωγής οπτικών στοιχείων που τροποποιούν τις ιδιότητες γκαουσιανών οπτικών δεσμών φωτός. Αυτό έγινε υλοποιώντας εξειδικευμένες εγγραφές στον πυρήνα οπτικών ινών χρησιμοποιώντας λέιζερ φεμτοδευτερολέπτου (FSL). Στόχος είναι η παραγωγή και η επαλήθευση διαφόρων εξειδικευμένων δεσμών φωτός, όπως είναι η μη περιθλωμένες δέσμες.

Η δεύτερη εργασία από τον Μιχαήλ Παναγιώτου της Κατεύθυνσης Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αυτόνομου συστήματος πλοήγησης ενός Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) εντός άγνωστων χώρων. Το σύστημα είναι σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα την σειρά των βημάτων πλοήγησης που θα πρέπει να εκτελέσει το ΜΕΑ έτσι ώστε να πλοηγηθεί εντός του άγνωστου περιβάλλοντος και να φτάσει σε κάποιο επιθυμητό/προς εύρεση στόχο. Το κομμάτι της εκπαίδευσης του συστήματος λήψης αποφάσεων, στο οποίο δόθηκε και η μεγαλύτερη έμφαση, επιτυγχάνεται με την χρήση αλγορίθμων βαθειάς μάθησης.

Η τρίτη εργασία από τον Γεώργιο Χαραλάμπους της Κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών με θέμα ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ αφορά την εφαρμογή διαδικασίας Ανάλυσης Κόστους Κύκλου Ζωής (ΑΚΚΖ) σαν εργαλείο αποφάσεων στο Δήμο Λεμεσού για την εξακρίβωση βέλτιστων σταθμών προσεισμικής ενίσχυσης για δύο κατηγορίες κτιρίων. Η σεισμική επικινδυνότητα της περιοχής καθώς και η σεισμική τρωτότητα των κατασκευών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες εφαρμογής της διαδικασίας και η εξακρίβωση τους είναι δύσκολο εγχείρημα το οποίο εμπεριέχει πολλές αβεβαιότητες.

Η τέταρτη εργασία από την Άντρια Χριστοδούλου της Κατεύθυνσης Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής με θέμα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΣΠ ΤΥΠΟΥ SERVER ΚΑΙ CLOUD ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ αφορά την ανάγκη δημιουργίας κόμβων γεωδεδομένων, με σκοπό την προώθηση των ερευνητικών διαδικασιών, αλλά και τη διευκόλυνση του έργου της κοινότητας των μηχανικών. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, διερευνώνται και αξιολογούνται Server-base και Cloud-based τεχνολογίες GIS, που δύναται να υποστηρίξουν τη δημιουργία διαδικτυακών γεωδαιτικών υποδομών.

Η πέμπτη εργασία από τον Παναγιώτης Κτίστη της Κατεύθυνσης Μηχανολόγων Μηχανικών με θέμα το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ αφορά την βέλτιστη διαδρομή του δικτύου και τον μηχανολογικό του σχεδιασμό με καθορισμό όλων των παραμέτρων που το αποτελούν συμπεριλαμβανομένων και μέτρων ασφαλείας.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων στους πρωτεύσαντες προπτυχιακούς Φοιτητές και Φοιτήτριες των τριών Τμημάτων της Σχολής, του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014:

Τα 5 Βραβεία, απονεμήθηκαν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας στους πρωτεύσαντες τελειόφοιτους και τελειόφοιτες του κάθε Τμήματος και κάθε Κατεύθυνσης της Σχολής που συγκέντρωσαν την υψηλότερη γενική βαθμολογία και διακρίθηκαν για την επιμέλεια, την αφοσίωση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους ως ακολούθως:

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
Το Βραβείο απενεμήθη Παναγιώτου Μιχαήλ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Το Βραβείο απενεμήθη στην Νικολέττα Πραστίτη

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών
Το βραβείο απενεμήθη στον Χαραλάμπους Γεώργιο

Κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής
Το βραβείο απενεμήθη στον Καλογήρου Βασίλειο

Στην συνέχεια έγινε η απανομή Βραβείων που εξασφαλισθησαν από χορηγούς, ως ακολούθως:

Βραβείο που χορηγείται από το INSTITUTE OF ENGINEERING AND TECHNOLOGY
στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΕΠΑΗΚ) στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Το Βραβείο απενεμήθη στον Ανδρέου Γιαννάκη

Βραβείο που χορηγείται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Το Βραβείο απενεμήθη στον Παναγιώτου Μιχαήλ

Βραβείο που χορηγείται από την εταιρεία SignalGeneriX στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Το Βραβείο απενεμήθη στον Παναγιώτου Μιχαήλ

Βραβείο που χορηγείται από την Εταιρεία EXXONMOBIL Cyprus Ltd στην πρωτεύσασα τελειόφοιτο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών.
Το Βραβείο απενεμήθη στην Νικολέττα Πραστίτη

Βραβείο που χορηγείται από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου
στην πρωτεύσασα τελειόφοιτη καθώς και στους πρωτεύσαντες του 1ου, 2ου και 3ου έτους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών

Το Βραβείο απενεμήθη στους:
Χαραλάμπους Γεώργιο, Τελειόφοιτο
Χρίστου Ιωάννα, Πρώτου έτους
Αλεξάνδρου Χαραλαμπία – Δεύτερου έτους
Γεωργίου Ρήγα – Τρίτου έτους

Βραβείο που χορηγείται από τον Σύνδεσμο Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Κύπρου στον πρωτεύσαντα τελειόφοιτο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής,
Το Βραβείο απενεμήθη στον Καλογήρου Βασίλειο


Η Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας βράβευσε επίσης τους πρωτεύσαντες φοιτητές κάθε Τμήματος, για κάθε κατεύθυνση και έτος σπουδών.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων Μηχανικών:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Χριστοδούλου Μιχάλη
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Κούζουπου Χαράλαμπο
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Σουλή Νικόλα

Κατεύθυνση Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Κυριάκου Χαράλαμπο
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Βάσου Σωτήρη
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Γιάγκου Παναγιώτη

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Ευστάθιο Μαυρομμάτη
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στην Μυροφόρα Ιωάννου
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στην Μαρία Κύρκου

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:

Βραβεία στους πρωτεύσαντες κάθε έτους σπουδών της κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών απένειμε και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου.

Κατεύθυνση Πολιτικων Μηχανικων:
1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για στην πρωτεύσασα Φοιτήτρια του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στην Χρίστου Ιωάννα
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για την πρωτεύσασα φοιτήτρια του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στην Αλεξάνδρου Χαραλαμπία
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Γεωργίου Ρήγα

Κατεύθυνση Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής:

1. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του πρώτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Παπαγεωργίου Μάνο
2. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του δεύτερου έτους σπουδών απενεμήθη στον Χατζηνικολάου Μάριο
3. Το ΒΡΑΒΕΙΟ για τον πρωτεύσαντα φοιτητή του τρίτου έτους σπουδών απενεμήθη στον Λάζαρου Θεόδωρο

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στο Φουαγιέ του Κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος