Ο Δρ Κρίστης Χρυσοστόμου είναι Καθηγητής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) από τις αρχές του 2008 και ήταν λέκτορας στο Ανώτερο Τεχνικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία από το 1990 έως το τέλος του 2007. Υπηρέτησε ως Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας του ΤΠΚ από τον Νοέμβριο 2011 έως και τον Φεβρουάριο 2017 και ως Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σεισμικής μηχανικής, όπως η ανάλυση και ο σχεδιασμός κατασκευών που υποβάλλονται σε σεισμικά φορτία, η αποτίμηση της αντοχής και η ενίσχυση υφιστάμενων κατασκευών
[...]καθώς και η επιτόπια μέτρηση των δυναμικών χαρακτηριστικών κατασκευών και μνημείων και η παρακολούθηση της κατάστασής τους στον χρόνο. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετείχε σε ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το 5ο, 6ο, 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό 12.450.000 ευρώ, από τα οποία 2.500.000 ευρώ διατέθηκαν για τη συμμετοχή του στα έργα. Συμμετείχε στην επιτροπή για την ανάπτυξη του Κυπριακού Σεισμικού Κώδικα, ο οποίος εισήχθη το 1992. Είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιπέδων ασφάλειας που χρησιμοποιήθηκαν για την αντισεισμική ενίσχυση των σχολείων. Συμμετείχε σε ομάδες παρακολούθησης του αντισεισμικού σχεδιασμού για την ενίσχυση κτηριακών εγκαταστάσεων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και του Τμήματος Δημοσίων Έργων.
Εκλέχτηκε για τρεις διαδοχικές θητείες ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου από το 1996 έως το 2004. Εκπροσωπεί την Κύπρο στο Τεχνικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος (fib), στην Επιτροπή 3 - Υφιστάμενες Κατασκευές της fib, στην Τεχνική Επιτροπή για τους Ευρωκώδικες (TC250) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN), στην Τεχνική Επιτροπή για την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Προτύπου Αντισεισμικού Σχεδιασμού (EC8) και στην Ομάδα Εθνικών Ανταποκριτών των Ευρωκωδίκων που συμβουλεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εφαρμογή των Ευρωκωδίκων στα Κράτη Μέλη. Είναι επίσης μέλος της Ομάδας 3 για την αναθεώρηση του Ευρωκωδίκου 8-μέρος 3 για την αποτίμηση της κατάστασης και την ενίσχυση κτιρίων και γεφυρών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για την προετοιμασία των Εθνικών Παραρτημάτων των Ευρωκωδίκων και την εισαγωγή τους στην Κύπρο μέσω νομοθεσιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μηχανικούς και διαχειρίστηκε προϋπολογισμό 600.000 Ευρώ για τρία χρόνια. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Τεχνική Επιτροπής 18 του Κυπριακού Οργανισμού Προτύπων, η οποία είναι η ανακλαστική επιτροπή της CEN / TC250 για τους Ευρωκώδικες.