Ο Γεώργιος Λεβέντης είναι υποψήφιος διδάκτορας και μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου
Γεωχωρικής Ανάλυσης του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φαίδων Κυριακίδη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Χωρική Ανάλυση, την Μοντελοποίηση Πρακτόρων, την Γεωστατιστική, την Εξόρυξη Δεδομένων, τα Νευρωνικά Δίκτυα για σκοπούς Μηχανικής Μάθησης, καθώς επίσης την Πολιτισμική Κληρονομιά.
Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου επίσης διατέλεσε ερευνητικός συνεργάτης στο πεδίο των Νευρωνικών Δικτύων στο εργαστήριο Ευφυών Πολυμέσων και Εικονικής Πραγματικότητας.
Κατά τη διάρκεια
[...]των διδακτορικών του σπουδών, εργάζεται ως ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, εκ των οποίων τα πιο πρόσφατα αποτελούν τα: -SaRoCy: Εκτίμηση πιθανών θαλάσσιων διαδρομών μεταξύ της Κύπρου και των περιβάλλοντων αυτής παράκτιων περιοχών κατά την έναρξη του Ολόκαινου: Μια προσέγγιση προσομοίωσης, το οποίο ανήκει στις «Νησίδες Αριστείας» του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. -ΕXCELSIOR: Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ» για την Παρατήρηση Γης και τη Παρακολούθηση του Περιβάλλοντος από το Διάστημα, το οποίο ανήκει στα προγράμματα Horizon TEAMING.
Ο Γιώργος διατελεί Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υποτρόφων Marie Curie της Κύπρου (Cyprus Chapter), καθώς επίσης λαμβάνει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ) για διδακτορικές σπουδές (2018-2021). Στο παρελθόν έλαβε υποτροφία Marie Skłodowska-Curie για την ερευνητική του δραστηριότητα στο πλαίσιο του προγράμματος “Initial Training Network on Digital Cultural Heritage” (ITN-DCH), ενώ συν-διοργάνωσε το 22ο συνέδριο AGILE on Geoinformation Science που διοργανώθηκε στο ΤΕΠΑΚ τον Ιούνιο του 2019.