O Γιώργος Καφατάρης είναι πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός και Μηχανικός Γεωπληροφορικής του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Με την ολοκλήρωση του προπτυχιακού κύκλου σπουδών, συνέχισε με πλήρη υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Γεωπληροφορική και Γεωχωρικές Τεχνολογίες στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Από τις σπουδές έχει αποκτήσει το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο στις επιστήμες του τοπογράφου μηχανικού, στα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, στη τηλεπισκόπηση και τη φωτογραμμετρία. Στην προπτυχιακή του διατριβή ασχολήθηκε με τη δημιουργία νέφους σημείων από αεροφωτογραφίες και έγινε σύγκριση με υψομετρικά δεδομένα LiDAR. Στη μεταπτυχιακή διατριβή ασχολήθηκε με τη σύγκριση και συγχώνευση δεδομένων UAV και TLS, για τη δημιουργία ενός 3D φωτορεαλιστικού μοντέλου των Ρωμαϊκών Λουτρών
[...]Αμαθούντας.
Μέρος της μεταπτυχιακής του διατριβής ήταν η συγγραφή επιστημονικού άρθρου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή Δημήτριο Σκαρλάτο και τον υποψήφιο διδάκτωρ Μαρίνο Βλάχο, το οποίο παρουσιάστηκε στο συνέδριο Geospatial Week του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (ISPRS) στο Κάϊρο τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο τίτλος του επιστημονικού άρθρου είναι: FUSION OF DIRECT GEOREFERENCED AERIAL DRONE WITH TERRESTRIAL LASER SCANNER DATA. THE CASE OF THE ROMAN BATHS OF AMATHUS, CYPRUS.