Εκπαίδευση: Η κα Μαρία Προδρόμου επί του παρόντος είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με θέμα την αξιοποίηση των τεχνικών τηλεπισκόπησης στις δασικές πυρκαγιές. Πήρε το πτυχίο της στο Τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της «Γεωπληροφορικής και Γεωχωρικών Τεχνολογιών» στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ. Κατά τη διάρκεια του BSc, μελέτησε την ανίχνευση υπεδάφιων στρατιωτικών εγκαταστάσεων χρησιμοποιώντας φασματοραδιομετρικές μετρήσεις πεδίου. Κατά τη διάρκεια της μεταπτυχιακής διατριβής της εστιάστηκε στο χαρακτηρισμό των οπτικών ιδιοτήτων των αερολυμάτων στην περιοχή της Λεμεσού, χρησιμοποιώντας το σύστημα LiDAR.
[...]
Επαγγελματικό Υπόβαθρο: Το καλοκαίρι του 2016 έκανε πρακτική άσκηση στην εταιρεία Marathon Data Systems στην Αθήνα όπου παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων για το λογισμικό ArcGIS. Εργάστηκε επίσης στο Τμήμα Κτηματολογίου και Έρευνας στη Λάρνακα της Κύπρου ως εξασκούμενος χωρομέτρης για 8 μήνες. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε έργο SEO-DWARF (Semantic EO Data Web Alert and Retrieval Framework-H2020-MSCA-RISE). Στο πλαίσιο του έργου SEO-DWARF, εργάστηκε στη βαθμονόμηση και επικύρωση των αλγορίθμων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες, όπως παρουσιάσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια με σκοπό την προώθηση της διαστημικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Copernicus Space και του Sentinel Mission. Επί του παρόντος, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα όπως το ΘΑΛ-ΧΩΡ 2 (Διασυνοριακή συνεργασία για την υλοποίηση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού) και το SOFIA (Schools encouragement in educatiOn and outreach of Earth surveIllance And remote sensing).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους ακόλουθους τομείς: Δορυφορική Τηλεπισκόπηση, Φασματοραδιομετρικές Μετρητές, GIS, Γεωπληροφορική για περιβαλλοντικές εφαρμογές, πυρκαγιές στα δάση, θαλάσσιες εφαρμογές.