Εργοδοτήθηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ την περίοδο 2010-2012, συμμετέχοντας σε μια Τυχαιοποιημένη Κλινική Δοκιμή (ΤΚΔ), με σκοπό να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα των τεχνικών χαλάρωσης: «Προοδευτικής Μυϊκής Χαλάρωσης» (ΠΜΧ) και του «Κατευθυνόμενου Οραματισμού» (ΚΟ), στη μείωση του επιπέδου του άγχους των ασθενών με κακοήθεια μαστού και προστάτη που υποβάλλονται σε χειροθεραπεία και βρίσκονταν στο σπίτι τους.
Εργοδοτήθηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ την περίοδο 2016-2018, συμμετέχοντας στο Ερευνητικό Πρόγραμμα ERASMUS+ ‘Apps4Carers’, με σκοπό την δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο για φροντιστές ατόμων με χρόνιες παθήσεις.
Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής (2010-2014), εκπόνησε μια ΤΚΔ με σκοπό τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών χαλάρωσης: «Προοδευτικής Μυϊκής Χαλάρωσης» (ΠΜΧ) και του «Κατευθυνόμενου Οραματισμού» (ΚΟ) (Κατευθυνόμενη Εικονοποίηση), στη μείωση του επιπέδου του άγχους των γονιών παιδιών με κακοήθεια που υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο.
Στον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο «MSc Nursing» (1996-1997), πραγματοποίησε ποιοτική έρευνα, με σκοπό τη διερεύνηση των γνώσεων των νοσηλευτών σχετικά με τον όρο «τεκμηριωμένη νοσηλευτική φροντίδα» (evidence-based nursing practice). Στο δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» (2006-2010), πραγματοποίησε μια Παγκύπρια ποσοτική έρευνα, με σκοπό τη διερεύνηση των απόψεων και την αξιολόγηση της ικανοποίησης των ασθενών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα τέσσερα αστικά δημόσια νοσοκομεία της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου). Η συγκεκριμένη έρευνα ανατέθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου».
Μέσα από τις έρευνες αυτές κάλυψε τις κυριότερες μεθοδολογικές προσεγγίσεις (ποσοτική, ποιοτική έρευνα και κλινική δοκιμή) που χρησιμοποιούνται στις επιστήμες υγείας. Συμμετείχε σε πέραν των πέντε (5) διεθνών συνεδρίων στα οποία παρουσίασε μέρος των ερευνητικών εργασιών της και καταχωρήθηκαν σε πρακτικά που αποδελτιώνονται.
Ως εκπαιδεύτρια στη Νοσηλευτική Σχολή Κύπρου και ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΤΕΠΑΚ, έχει διδάξει, καθοδηγήσει και αξιολογήσει ερευνητικές μελέτες τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών. Ως μέλος της εκδοτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Τα Κυπριακά Νοσηλευτικά Χρονικά», ασχολήθηκε συστηματικά με την αξιολόγηση ερευνητικών μελετών προς δημοσίευση στο περιοδικό.
Ph.D στην Ογκολογική Νοσηλευτική (2015), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)
Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής
Τίτλος Διατριβής: « Η Επίδραση της Προοδευτικής Μυϊκής Χαλάρωσης και του Κατευθυνόμενου Οραματισμού στη Μείωση των Συμπτωμάτων Αγχώδους Διαταραχής στους Γονείς Παίδων με Κακοήθεια»
MA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (2010), Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης
Τίτλος Διατριβής: « Η διερεύνηση των απόψεων και η μέτρηση της ικανοποίησης των ασθενών από τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στα τέσσερα αστικά δημόσια νοσοκομεία της Κύπρου»
MSc στη Νοσηλευτική (1997), University of Liverpool (Ηνωμένο Βασίλειο)
Faculty of Medicine, Department of Nursing
Τίτλος Διατριβής: «Evidence-Based Practice: Another Stumbling Block for Nurses»
BSc (Hons) Professional Studies In Nursing (1995), Anglia University (Ηνωμένο Βασίλειο/Cambridge)
Faculty of Health & Social Work