Η Έλενα Λαζάρου είναι εκπαιδεύτρια Μαγειρικών Τεχνών με σημαντική εμπειρία στον τομέα της εστίασης και της εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), Πτυχίου στη Διεύθυνση Μαγειρικών Τεχνών από το Intercollege Κύπρου, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία της εστίασης, έχοντας εργαστεί ως Chef σε κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, όπως το Four Seasons Hotel και το City of Dreams Mediterranean. Από το 2023 εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στην Ακαδημία Επαγγελμάτων
[...]Τουρισμού και Φιλοξενίας, όπου συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία και κατάρτιση φοιτητών στον τομέα της γαστρονομίας. Το εκπαιδευτικό της έργο εστιάζει στη μεταλαμπάδευση γνώσεων και εμπειριών μέσα από μια σύγχρονη διδακτική προσέγγιση, που συνδυάζει την τεχνική κατάρτιση με την καλλιέργεια επαγγελματικών και δημιουργικών δεξιοτήτων. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση νέων μαγειρικών τεχνικών, την καινοτομία, καθώς και στις εξελίξεις της σύγχρονης κουζίνας.