Ο Γιώργος Χριστοφόρου είναι εκπαιδευτής Μαγειρικών Τεχνών και Ζαχαροπλαστικής με πολυετή εμπειρία στον τομέα της εστίασης. Έχει σπουδάσει Μαγειρικές Τέχνες στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, συνέχισε με Πτυχίο στη Διοίκηση Μαγειρικών Τεχνών στο American College Λευκωσίας, και ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο European University Cyprus. Ασχολείται με τον χώρο της επισιτιστικής βιομηχανίας από το 2008, αρχικά ως Chef Ζαχαροπλαστικής σε πολυτελή ξενοδοχεία και αργότερα ως Υπεύθυνος Παραγωγής σε σύγχρονη γραμμή παραγωγής ζαχαροπλαστείου. Εξειδικεύεται στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική και σε δημιουργικές τεχνικές παρουσίασης. Από το 2023 διδάσκει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), στην Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, όπου παραδίδει
[...]θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα με έμφαση στη ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία και τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου. Η διδασκαλία του βασίζεται στην ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης, στη σύνδεση της παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, με στόχο την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτητών.