Ο Νεοφύτος Χατζηλυράς είναι Εκπαιδευτής Γαστρονομικών Τεχνών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2022. Στο πλαίσιο της διδακτικής του δραστηριότητας έχει αναλάβει τη διδασκαλία μαθημάτων που συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εφαρμογή των μαγειρικών τεχνικών, εστιάζοντας στη βιωματική μάθηση και στην επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών. Διαθέτει Πτυχίο Γαστρονομικών Τεχνών και Ανώτερο Δίπλωμα Μαγειρικής Τέχνης, ενώ παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Έχει επίσης ολοκληρώσει πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων σε θέματα αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, ασφάλειας τροφίμων και εκπαίδευσης ενηλίκων. Παράλληλα με το διδακτικό του έργο, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον επισιτιστικό τομέα, όπου έχει
[...]συμβάλει στη διαχείριση παραγωγής, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από την ΑνΑΔ και έχει συμμετάσχει σε ομάδες βελτίωσης ποιότητας και ISO. Το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό του έργο εστιάζει στη διαρκή εξέλιξη της γαστρονομικής εκπαίδευσης, με στόχο τη γεφύρωση της θεωρίας με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.