• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • Συντονιστικό Κέντρο EUt+
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
  3. Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
  6. Αγαθοκλής Χρίστου
  1. Σχολές
  2. Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
  3. Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
  6. Αγαθοκλής Χρίστου

Αγαθοκλής Χρίστου

Αγαθοκλής Χρίστου

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

agathoklis.christou@cut.ac.cy

25002500



Ο Αγαθόκλης Χρίστου είναι μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, που υπάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο και πολυδιάστατο προφίλ επαγγελματία και εκπαιδευτικού. Η σταδιοδρομία του περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και συμμετοχή σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό, γεγονός που του προσφέρει βαθιά κατανόηση των απαιτήσεων της σύγχρονης παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Από το 2018, έχει αφιερωθεί ενεργά στη διδασκαλία, εμπνέοντας τους φοιτητές/τριες [...]του με έναν συνδυασμό τεχνικής ακρίβειας, δημιουργικότητας και παιδαγωγικής ευαισθησίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό (2022), και σήμερα φοιτά σε δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Εκπαίδευση. Μέσω της συνεχούς ακαδημαϊκής του εξέλιξης, στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα στη θεωρητική γνώση και την πρακτική εφαρμογή, προσφέροντας στους φοιτητές/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες του μια εκπαιδευτική εμπειρία που εστιάζει τόσο στην επαγγελματική αρτιότητα όσο και στην προσωπική ανάπτυξη. Στο επίκεντρο της διδακτικής του φιλοσοφίας βρίσκεται η βιωματική μάθηση, η ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, η καινοτομία στην κουζίνα και η καλλιέργεια μιας οικολογικά συνειδητής προσέγγισης στη μαγειρική. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα που σχετίζονται με τη γαστρονομική εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία και τη μετάβαση σε πρότυπα μηδενικής σπατάλης στον επισιτιστικό τομέα. Ο Αγαθόκλης Χρίστου αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους και οραματιστές εκπροσώπους της σύγχρονης γαστρονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου, ποιοτικού και βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης για τις μελλοντικές γενιές του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.


Αγαθοκλής Χρίστου
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Ο Αγαθόκλης Χρίστου είναι μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, που υπάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο και πολυδιάστατο προφίλ επαγγελματία και εκπαιδευτικού. Η σταδιοδρομία του περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και συμμετοχή σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό, γεγονός που του προσφέρει βαθιά κατανόηση των απαιτήσεων της σύγχρονης παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Από το 2018, έχει αφιερωθεί ενεργά στη διδασκαλία, εμπνέοντας τους φοιτητές/τριες του με έναν συνδυασμό τεχνικής ακρίβειας, δημιουργικότητας και παιδαγωγικής ευαισθησίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό (2022), και σήμερα φοιτά σε δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Εκπαίδευση. Μέσω της συνεχούς ακαδημαϊκής του εξέλιξης, στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα στη θεωρητική γνώση και την πρακτική εφαρμογή, προσφέροντας στους φοιτητές/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες/τριες του μια εκπαιδευτική εμπειρία που εστιάζει τόσο στην επαγγελματική αρτιότητα όσο και στην προσωπική ανάπτυξη. Στο επίκεντρο της διδακτικής του φιλοσοφίας βρίσκεται η βιωματική μάθηση, η ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, η καινοτομία στην κουζίνα και η καλλιέργεια μιας οικολογικά συνειδητής προσέγγισης στη μαγειρική. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα που σχετίζονται με τη γαστρονομική εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία και τη μετάβαση σε πρότυπα μηδενικής σπατάλης στον επισιτιστικό τομέα. Ο Αγαθόκλης Χρίστου αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους και οραματιστές εκπροσώπους της σύγχρονης γαστρονομικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση ενός νέου, ποιοτικού και βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικής κατάρτισης για τις μελλοντικές γενιές του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Κύπρος
agathoklis.christou@cut.ac.cy
25002500

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1757932502137



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies