Ο Λέκτορας του ΤΕΠΑΚ, Δρ Προκόπης Χρίστου, εξέδωσε το νέο του βιβλίο με τίτλο “Philosophies of Hospitality and Tourism”


Νέα-Ανακοινώσεις

Το νέο ακαδημαϊκό βιβλίο του Λέκτορα Τουρισμού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Προκόπη Χρίστου, με τίτλο “Philosophies of Hospitality and Tourism” έχει δημοσιευτεί και είναι διαθέσιμο από τον εκδοτικό οίκο Channel View Publications στο Η.Β.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική και είναι ιδανικό για ακαδημαϊκούς, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού και ξενοδοχειακών. Το βιβλίο διαπραγματεύεται διάφορα θέματα όπως η «Φιλοξενία», η «Φιλανθρωπία», «Εμπειρίες, Αισθήματα και Αισθήσεις» και «Ανήθικες συμπεριφορές» στα πλαίσια του Τουρισμού. Ειδική αναφορά γίνεται, ως περιπτώσεις μελέτης, στο «Θρησκευτικό» και «Σκοτεινό» τουρισμό.  

Σε μια εποχή πολυάριθμων προκλήσεων για την τουριστική βιομηχανία, όπως η πανδημία αλλά και εγωκεντρικές συμπεριφορές, αυτό το βιβλίο στοχεύει να μας υπενθυμίσει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του τουρισμού και της φιλοξενίας. Ο επαγγελματισμός, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η προσοχή στη λεπτομέρεια τονίζονται σε αυτό το βιβλίο. Όμως, η απόκτηση και η διοχέτευση ορισμένων αρχών και αρετών, όπως η φιλανθρωπία και η προσωπική φροντίδα, είναι υψίστης σημασίας εάν οι οργανισμοί επιθυμούν να συνδέσουν την επωνυμία τους με όρους όπως «ανθρωποκεντρικό», «εξαιρετικό», «απροσδόκητο», «ποιότητα» και «ικανοποίηση».

Οι επισκέπτες περιμένουν από τους παρόχους υπηρεσιών πως θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα τους φιλοξενήσουν σε ένα καθαρό δωμάτιο και θα τους προσφέρουν ένα ωραίο πιάτο, φροντίζοντας την υγεία και ασφάλεια τους. Αυτό που δεν αναμένουν από τους οργανισμούς είναι να τους προσφέρουν κάτι δωρεάν, να δείξουν ενσυναίσθηση, ή να βγούν από τη «ζώνη άνεσής τους» οι υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν ένα παράπονο που έχουν εκφράσει. Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα αντιμετωπίζουν τεράστια σωματική και ψυχολογική πίεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ανεργίας, συχνά μή-ενσυναισθητικών διευθυντών, αγενών και εγωκεντρικών πελατών. Αξίζουν να αντιμετωπίζονται με προσοχή και καλοσύνη, τόσο από τους εργοδότες τους, όσο και από τους πελάτες.

Συμπερασματικά, σοβαρές κρίσεις, όπως η πρόσφατη πανδημία, μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε αυτό που θεωρούμε δεδομένο, όπως ένα ταξίδι ή ακόμη και ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες κρίσεις μας οδηγούν στο να προβληματιστούμε σχετικά με τις ενέργειές μας, όπως η συμπεριφορά μας απέναντι στους επισκέπτες, εργαζόμενους και τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας. Μερικές φορές, φαίνεται πως χρειάζεται μια πανδημία ή ένα βιβλίο, όπως αυτό, για να μας υπενθυμίζει τη σημασία της δράσης με ευγενικό και καλοσυνάτο τρόπο.

 

Πρόσφατα άρθρα

Έναρξη νέου ERASMUS+ προγράμματος για νοσηλευτές με συντονιστή το ΤΕΠΑΚ

Έναρξη νέου ERASMUS+ προγράμματος για νοσηλευτές με συντονιστή το ΤΕΠΑΚ

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο της ανέγερσης των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο της ανέγερσης των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ

Θετικά τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης φοιτητών για θέματα ρητορικής μίσους

Θετικά τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης φοιτητών για θέματα ρητορικής μίσους

Θετικά τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης φοιτητών για θέματα ρητορικής μίσους

Το νέο ακαδημαϊκό βιβλίο του Λέκτορα Τουρισμού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Προκόπη Χρίστου, με τίτλο “Philosophies of Hospitality and Tourism” έχει δημοσιευτεί και είναι διαθέσιμο από τον εκδοτικό οίκο Channel View Publications στο Η.Β.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική και είναι ιδανικό για ακαδημαϊκούς, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού και ξενοδοχειακών. Το βιβλίο διαπραγματεύεται διάφορα θέματα όπως η «Φιλοξενία», η «Φιλανθρωπία», «Εμπειρίες, Αισθήματα και Αισθήσεις» και «Ανήθικες συμπεριφορές» στα πλαίσια του Τουρισμού. Ειδική αναφορά γίνεται, ως περιπτώσεις μελέτης, στο «Θρησκευτικό» και «Σκοτεινό» τουρισμό.  

Σε μια εποχή πολυάριθμων προκλήσεων για την τουριστική βιομηχανία, όπως η πανδημία αλλά και εγωκεντρικές συμπεριφορές, αυτό το βιβλίο στοχεύει να μας υπενθυμίσει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία του τουρισμού και της φιλοξενίας. Ο επαγγελματισμός, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και η προσοχή στη λεπτομέρεια τονίζονται σε αυτό το βιβλίο. Όμως, η απόκτηση και η διοχέτευση ορισμένων αρχών και αρετών, όπως η φιλανθρωπία και η προσωπική φροντίδα, είναι υψίστης σημασίας εάν οι οργανισμοί επιθυμούν να συνδέσουν την επωνυμία τους με όρους όπως «ανθρωποκεντρικό», «εξαιρετικό», «απροσδόκητο», «ποιότητα» και «ικανοποίηση».

Οι επισκέπτες περιμένουν από τους παρόχους υπηρεσιών πως θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα τους φιλοξενήσουν σε ένα καθαρό δωμάτιο και θα τους προσφέρουν ένα ωραίο πιάτο, φροντίζοντας την υγεία και ασφάλεια τους. Αυτό που δεν αναμένουν από τους οργανισμούς είναι να τους προσφέρουν κάτι δωρεάν, να δείξουν ενσυναίσθηση, ή να βγούν από τη «ζώνη άνεσής τους» οι υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν ένα παράπονο που έχουν εκφράσει. Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα αντιμετωπίζουν τεράστια σωματική και ψυχολογική πίεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ανεργίας, συχνά μή-ενσυναισθητικών διευθυντών, αγενών και εγωκεντρικών πελατών. Αξίζουν να αντιμετωπίζονται με προσοχή και καλοσύνη, τόσο από τους εργοδότες τους, όσο και από τους πελάτες.

Συμπερασματικά, σοβαρές κρίσεις, όπως η πρόσφατη πανδημία, μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε αυτό που θεωρούμε δεδομένο, όπως ένα ταξίδι ή ακόμη και ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες κρίσεις μας οδηγούν στο να προβληματιστούμε σχετικά με τις ενέργειές μας, όπως η συμπεριφορά μας απέναντι στους επισκέπτες, εργαζόμενους και τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας. Μερικές φορές, φαίνεται πως χρειάζεται μια πανδημία ή ένα βιβλίο, όπως αυτό, για να μας υπενθυμίζει τη σημασία της δράσης με ευγενικό και καλοσυνάτο τρόπο.