Η Κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ και συμμερίζεται τους στόχους του για ίδρυση νέων σχολών, είπε ο Υπ. Γεωργίας


Νέα-Ανακοινώσεις

Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για περαιτέρω κτηριακή ανάπτυξη, εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστας Καδής, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «συμμερίζεται τους στόχους του για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή τους».

Ο Δρ. Καδής μιλούσε στην τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Μηχανικής και ΤΕΠΑΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας». Κατά τη διάρκεια της 3ης κατά σειρά τελετής αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ, απονεμήθηκαν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους απόφοιτους και απόφοιτες καθώς επίσης τα βραβεία στους/στις πρωτεύσαντες/πρωτεύσασες φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής.

«Από την αρχή της λειτουργίας του το 2007, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έθεσε ως στρατηγικό στόχο του την εξέλιξη του σε διεθνές ακαδημαϊκό κέντρο, μέσω της προσφοράς σφαιρικής, πολυδιάστατης και υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που να ανταποκρίνεται στις τελευταίες τεχνολογικές και βιομηχανικές εξελίξεις και να προσελκύει υψηλού επιπέδου κύπριους και ξένους φοιτητές. Παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα καταξιωμένο ίδρυμα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις της Πολιτείας, αλλά και στον στρατηγικό στόχο που το ίδιο είχε θέσει. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι, σε 15 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στις τρεις σημαντικότερες και παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, καταλαμβάνοντας ψηλές θέσεις. Το ΤΕΠΑΚ, είναι πλέον ένας δυναμικός οργανισμός που αλληλεπιδρά με την τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία της «κοινωνίας της γνώσης», σημείωσε ο Υπουργός.

Επεσήμανε ότι «η ακαδημαϊκή προσφορά του ΤΕΠΑΚ, με έξι διαφορετικές σχολές, δεκάδες προγράμματα σπουδών όλων των επιπέδων και χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτους, είναι πολυδιάστατη και σημαντική. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο έχει να επιδείξει σημαντικές ερευνητικές επιτυχίες, μέσα από την υλοποίηση ερευνητικών έργων υψηλού επιπέδου, για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το Πανεπιστήμιο, έχει, επίσης, αναπτύξει πολύ αξιόλογες συνεργασίες με εγνωσμένου κύρους διεθνείς οργανισμούς».

«Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε τη σημαντική συνεισφορά του ΤΕΠΑΚ στην αναδιαμόρφωση της κοινωνίας της Λεμεσού, κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Η χωροθέτηση του Πανεπιστημίου στην καρδιά της πόλης, το κατέστησε πρωταγωνιστή στην προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού της κέντρου. Παράλληλα, η παρουσία του στη Λεμεσό, έχει διευρύνει τους πνευματικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες της πόλης», πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για περαιτέρω κτηριακή ανάπτυξη, εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης. Παράλληλα, συμμερίζεται τους στόχους του για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή τους», κατέληξε ο κ. Καδής.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη τους απόφοιτους και απόφοιτες και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Ακολούθως αναφέρθηκε στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που κέρδισαν το 1ο βραβείο ήθους και κοινωνικής προσφοράς κατά την περσινή και φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, Γιώργο Παναγιώτου και Daniel Barasa, καθώς επίσης και στους άλλους νικητές και νικήτριες των βραβείων, Μαρία Μαραγκού, Ιωάννα Σταμέλου, Άννα Χατζηιωάννου, Φιλιππο Εμπεδοκλή και Χρίστο Ματθαίου, κάνοντας λόγο «για αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο».

«Η φοιτητική μας κοινότητα δεν είναι όμως μόνο ο Γιώργος, ο Daniel, η Μαρία, η Ιωάννα, η Άννα, ο Φίλιππος και ο Χρίστος τους οποίους το πανεπιστήμιο για το έργο τους, τους έχει επιβραβεύσει με τα βραβεία ήθους και κοινωνικής προσφοράς. Η φοιτητική μας κοινότητα και η κοινότητα των αποφοίτων μας είναι και ο καθένας και η καθεμιά από σας αγαπητοί φοιτητές και απόφοιτοι μας που ο καθένας και η καθεμία σας με το δικό σας τρόπο και πράξεις αλλάζετε καθημερινά τον κόσμο», είπε.

Τους προέτρεψε στη συνέχεια να είναι ασταμάτητοι και ασταμάτητες και «να θυμάστε πάντα ότι ο φθόνος, το ψέμα και ο ψίθυρος δεν πολεμούνται με τα ίδια όπλα, πολεμούνται με το έργο σας».

Σε χαιρετισμό του και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες , ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «με την απονομή των φετινών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων, συμπληρώνεται αισίως ένας κύκλος διδασκαλίας, εντατικής προσπάθειας, μελέτης και μάθησης, ο οποίος σημαδεύτηκε από ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, για το οποίο το πανεπιστήμιο σας, η οικογένειά σας, η πολιτεία και η κοινωνία εν γένει, είμαστε περήφανοι».

«Βλέπουμε στο πρόσωπό σας το μέλλον της κοινωνίας μας, αλλά και του τόπου μας. Βλέπουμε τη νέα γενιά ικανών επιστημόνων, με τα καλύτερα εφόδια. Διεκδικείστε μέσω της γνώσης και της επιστημοσύνης, τα όνειρα και τους στόχους σας για τους εαυτούς σας και για την Κύπρο μας», κατέληξε ο κ. Παπαϊακώβου.

Στον χαιρετισμό του,  ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Εφραίμ Λιλή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι νεαροί πολίτες της Κύπρου, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη στήριξη και την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης και την ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών. Των πολιτικών που θα στηρίζουν τη νεολαία προσφέροντας σε όλους το δικαίωμα της μόρφωσης και της εργασίας».

«Ζητάμε από την πολιτεία να συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό των δημοσίων Πανεπιστημίων και να δώσει σε όσους περισσότερους νέους την ευκαιρία για ένα δωρεάν Πανεπιστήμιο που πέραν από την παροχή της ακαδημαϊκής μόρφωσης θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ένα Πανεπιστήμιο που θα μορφώνει πολύπλευρα», κατέληξε.

Ο πρωτεύσαντας φοιτητής της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, κ. Γιώργος Σάββας, είπε, μεταξύ άλλων, πως «είναι κοινώς αποδεκτό ότι κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή. Μετά από πολλές δυσκολίες, πολύ κούραση και μελέτη καταφέραμε όλοι αισίως να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας και η καθεμιά μας αποκόμισε από το Πανεπιστήμιο μας γνώσεις και εμπειρίες και όλοι μας συναναστραφήκαμε με καταξιωμένους ανθρώπους οι οποίοι μας μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους και αποκτήσαμε φίλους που θα είναι συνοδοιπόροι μας στην υπόλοιπη ζωή μας».

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατέληξε, «μας έδωσε όλα τα εφόδια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της κοινωνίας μας. Μας μετέφερε αναρίθμητες γνώσεις, διεύρυνε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, άνοιξε καλύτερα μονοπάτια για ένα καλύτερο αύριο και μας προετοίμασε ώστε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Σήμερα Πέμπτη, 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία τελετή αποφοίτησης και συγκεκριμένα η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και των Τμημάτων Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων και Χημικών Μηχανικών, της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου και της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και των Τμημάτων Καλών Τεχνών και Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Θα απονεμηθεί το βραβείο του Δήμου Λεμεσού.   

Όλες οι τελετές αποφοίτησης μεταδίδονται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο youtube στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCYgPdWWp7FZguifTCdukDJA

 

Πρόσφατα άρθρα

Προτάσεις από 300 και πλέον ερευνητές για τη βελτίωση των επιδράσεων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στη βιοποικιλότητα

Προτάσεις από 300 και πλέον ερευνητές για τη βελτίωση των επιδράσεων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στη βιοποικιλότητα

Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ουκρανία στο επίκεντρο συνάντησης τού Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ με τον Αντιπρύτανη του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της χώρας

Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ουκρανία στο επίκεντρο συνάντησης τού Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ με τον Αντιπρύτανη του Εθνικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της χώρας

Στο ΤΕΠΑΚ το αρχείο «Έλλης και Πανίκου Παιονίδου»

Στο ΤΕΠΑΚ το αρχείο «Έλλης και Πανίκου Παιονίδου»

Στο ΤΕΠΑΚ το αρχείο «Έλλης και Πανίκου Παιονίδου»

Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για περαιτέρω κτηριακή ανάπτυξη, εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστας Καδής, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «συμμερίζεται τους στόχους του για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή τους».

Ο Δρ. Καδής μιλούσε στην τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Μηχανικής και ΤΕΠΑΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουνίου, στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας». Κατά τη διάρκεια της 3ης κατά σειρά τελετής αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ, απονεμήθηκαν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους απόφοιτους και απόφοιτες καθώς επίσης τα βραβεία στους/στις πρωτεύσαντες/πρωτεύσασες φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής.

«Από την αρχή της λειτουργίας του το 2007, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έθεσε ως στρατηγικό στόχο του την εξέλιξη του σε διεθνές ακαδημαϊκό κέντρο, μέσω της προσφοράς σφαιρικής, πολυδιάστατης και υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, που να ανταποκρίνεται στις τελευταίες τεχνολογικές και βιομηχανικές εξελίξεις και να προσελκύει υψηλού επιπέδου κύπριους και ξένους φοιτητές. Παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα καταξιωμένο ίδρυμα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις της Πολιτείας, αλλά και στον στρατηγικό στόχο που το ίδιο είχε θέσει. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι, σε 15 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να συμπεριλαμβάνεται στις τρεις σημαντικότερες και παγκοσμίου φήμης λίστες κατάταξης πανεπιστημίων, καταλαμβάνοντας ψηλές θέσεις. Το ΤΕΠΑΚ, είναι πλέον ένας δυναμικός οργανισμός που αλληλεπιδρά με την τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία της «κοινωνίας της γνώσης», σημείωσε ο Υπουργός.

Επεσήμανε ότι «η ακαδημαϊκή προσφορά του ΤΕΠΑΚ, με έξι διαφορετικές σχολές, δεκάδες προγράμματα σπουδών όλων των επιπέδων και χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτους, είναι πολυδιάστατη και σημαντική. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο έχει να επιδείξει σημαντικές ερευνητικές επιτυχίες, μέσα από την υλοποίηση ερευνητικών έργων υψηλού επιπέδου, για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το Πανεπιστήμιο, έχει, επίσης, αναπτύξει πολύ αξιόλογες συνεργασίες με εγνωσμένου κύρους διεθνείς οργανισμούς».

«Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε τη σημαντική συνεισφορά του ΤΕΠΑΚ στην αναδιαμόρφωση της κοινωνίας της Λεμεσού, κατά την τελευταία δεκαπενταετία. Η χωροθέτηση του Πανεπιστημίου στην καρδιά της πόλης, το κατέστησε πρωταγωνιστή στην προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού της κέντρου. Παράλληλα, η παρουσία του στη Λεμεσό, έχει διευρύνει τους πνευματικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες της πόλης», πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για περαιτέρω κτηριακή ανάπτυξη, εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών στελέχωσης. Παράλληλα, συμμερίζεται τους στόχους του για ίδρυση νέων σχολών, τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίησή τους», κατέληξε ο κ. Καδής.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη τους απόφοιτους και απόφοιτες και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Ακολούθως αναφέρθηκε στους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ που κέρδισαν το 1ο βραβείο ήθους και κοινωνικής προσφοράς κατά την περσινή και φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, Γιώργο Παναγιώτου και Daniel Barasa, καθώς επίσης και στους άλλους νικητές και νικήτριες των βραβείων, Μαρία Μαραγκού, Ιωάννα Σταμέλου, Άννα Χατζηιωάννου, Φιλιππο Εμπεδοκλή και Χρίστο Ματθαίου, κάνοντας λόγο «για αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο».

«Η φοιτητική μας κοινότητα δεν είναι όμως μόνο ο Γιώργος, ο Daniel, η Μαρία, η Ιωάννα, η Άννα, ο Φίλιππος και ο Χρίστος τους οποίους το πανεπιστήμιο για το έργο τους, τους έχει επιβραβεύσει με τα βραβεία ήθους και κοινωνικής προσφοράς. Η φοιτητική μας κοινότητα και η κοινότητα των αποφοίτων μας είναι και ο καθένας και η καθεμιά από σας αγαπητοί φοιτητές και απόφοιτοι μας που ο καθένας και η καθεμία σας με το δικό σας τρόπο και πράξεις αλλάζετε καθημερινά τον κόσμο», είπε.

Τους προέτρεψε στη συνέχεια να είναι ασταμάτητοι και ασταμάτητες και «να θυμάστε πάντα ότι ο φθόνος, το ψέμα και ο ψίθυρος δεν πολεμούνται με τα ίδια όπλα, πολεμούνται με το έργο σας».

Σε χαιρετισμό του και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες , ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «με την απονομή των φετινών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων, συμπληρώνεται αισίως ένας κύκλος διδασκαλίας, εντατικής προσπάθειας, μελέτης και μάθησης, ο οποίος σημαδεύτηκε από ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, για το οποίο το πανεπιστήμιο σας, η οικογένειά σας, η πολιτεία και η κοινωνία εν γένει, είμαστε περήφανοι».

«Βλέπουμε στο πρόσωπό σας το μέλλον της κοινωνίας μας, αλλά και του τόπου μας. Βλέπουμε τη νέα γενιά ικανών επιστημόνων, με τα καλύτερα εφόδια. Διεκδικείστε μέσω της γνώσης και της επιστημοσύνης, τα όνειρα και τους στόχους σας για τους εαυτούς σας και για την Κύπρο μας», κατέληξε ο κ. Παπαϊακώβου.

Στον χαιρετισμό του,  ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, κ. Εφραίμ Λιλή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι νεαροί πολίτες της Κύπρου, επιθυμούμε και επιδιώκουμε τη στήριξη και την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης και την ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών. Των πολιτικών που θα στηρίζουν τη νεολαία προσφέροντας σε όλους το δικαίωμα της μόρφωσης και της εργασίας».

«Ζητάμε από την πολιτεία να συνεχίσει να στηρίζει τον θεσμό των δημοσίων Πανεπιστημίων και να δώσει σε όσους περισσότερους νέους την ευκαιρία για ένα δωρεάν Πανεπιστήμιο που πέραν από την παροχή της ακαδημαϊκής μόρφωσης θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ένα Πανεπιστήμιο που θα μορφώνει πολύπλευρα», κατέληξε.

Ο πρωτεύσαντας φοιτητής της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, κ. Γιώργος Σάββας, είπε, μεταξύ άλλων, πως «είναι κοινώς αποδεκτό ότι κάθε τέλος είναι και μια καινούργια αρχή. Μετά από πολλές δυσκολίες, πολύ κούραση και μελέτη καταφέραμε όλοι αισίως να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας και η καθεμιά μας αποκόμισε από το Πανεπιστήμιο μας γνώσεις και εμπειρίες και όλοι μας συναναστραφήκαμε με καταξιωμένους ανθρώπους οι οποίοι μας μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους και αποκτήσαμε φίλους που θα είναι συνοδοιπόροι μας στην υπόλοιπη ζωή μας».

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατέληξε, «μας έδωσε όλα τα εφόδια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της κοινωνίας μας. Μας μετέφερε αναρίθμητες γνώσεις, διεύρυνε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, άνοιξε καλύτερα μονοπάτια για ένα καλύτερο αύριο και μας προετοίμασε ώστε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

Σήμερα Πέμπτη, 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία τελετή αποφοίτησης και συγκεκριμένα η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και των Τμημάτων Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων και Χημικών Μηχανικών, της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου και της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και των Τμημάτων Καλών Τεχνών και Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Θα απονεμηθεί το βραβείο του Δήμου Λεμεσού.   

Όλες οι τελετές αποφοίτησης μεταδίδονται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο youtube στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCYgPdWWp7FZguifTCdukDJA