Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στον κλάδο της ναυτιλίας και στην εκπαίδευση μελλοντικών επαγγελματιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Μαρίνα Χατζημανώλη.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Μηχανικής και Τεχνολογίας, η κα. Χατζημανώλη ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το ΤΕΠΑΚ, πέραν από την αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της πόλης της Λεμεσού, αποτελεί αναμφίβολα έναν σημαντικό πυλώνα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα».
«Μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της ακαδημαϊκής αριστείας πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα καταξιωμένο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς», σημείωσε.
Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η ναυτιλιακή εκπαίδευση στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως «το ΤΕΠΑΚ αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στον κλάδο της ναυτιλίας και στην εκπαίδευση μελλοντικών επαγγελματιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία».
Σημείωσε πως «τόσο μέσα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών όσο και με το ερευνητικό του έργο, συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας τομέας της ναυτιλίας».
«Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσφοράς υψηλού επιπέδου έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης στα ναυτιλιακά, η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όχι μόνο στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο και τις δράσεις του ΤΕΠΑΚ αλλά με την αγαστή και την εποικοδομητική συνεργασία μας ως εταίροι στο εγχείρημα για συνεχή πρόοδο και βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας, στοχεύουμε στη βέλτιστη αξιοποίηση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνδρομής», κατέληξε η Υφυπουργός.
Στην ομιλία του στην τελετή, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους και απόφοιτες, λέγοντάς τους πως «σε λίγο θα κρατάτε στα χέρια σας ένα ισχυρό χαρτί για τη μετέπειτα πορεία σας. Ένα σημαντικό εφόδιο για να μπορέσετε να ανοίξετε τα φτερά σας, να αναζητήσετε τη δική σας επαγγελματική ταυτότητα και να ορίσετε την καριέρα σας».
Ακολούθως, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε κάποιες πρόσφατες δράσεις του Πανεπιστημίου που ενισχύουν την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτεί η νέα εποχή σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια μας.
Σημείωσε πως «στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω των συνεργασιών μας με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, όπως την ενεργή συμμετοχή μας με άλλα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στην συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ διευρύναμε τους ορίζοντές μας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους φοιτητές και φοιτήτριες μας να εκμεταλλευτούν προγράμματα κινητικότητας».
Ο Πρύτανης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικό γεγονός της μόλις πρόσφατα υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Hangzhou της Κίνας για την ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα με το Πανεπιστήμιο Hangzhou. Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας και την ευρύτερη κοινότητα να ασχοληθούν με την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη εταιρική σχέση που θα προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο, τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές και θα προωθήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας», είπε.
«Αυτές οι εμπειρίες», πρόσθεσε, « επιτρέπουν στους φοιτητές και φοιτήτριες μας να αποκτήσουν όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις στον τομέα τους αλλά και διαπολιτισμικές ικανότητες και μια παγκόσμια προοπτική—μια βασική δεξιότητα στον σημερινό κόσμο».
Επιπλέον, συνέχισε, «έχουμε αναπτύξει νέα ή βελτιώσαμε υφιστάμενα προγράμματα σπουδών εμπεδώνοντας σε αυτά στοιχεία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STEAM). Πιστεύουμε ότι η διεπιστημονική εκπαίδευση προωθεί την καινοτομία, την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων».
Ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως «μέσω αυτών μας των συνεργασιών της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και έχοντας ελέγξει το νομικό μας πλαίσιο προχωρούμε σύντομα με την από κοινού προσφορά ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σε προπτυχιακό επίπεδο».
Στον δικό του χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου ανέφερε ότι αυτή η τελετή αποτελεί για μας σημαντικό γεγονός επειδή αφενός σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών και φοιτητριών, αφετέρου αποτελεί μια νέα αρχή και εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις.
Ο κ. Παπαϊακώβου συνεχάρη τις Πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα «για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν και τα σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου μας».
Τόνισε πως «το Πανεπιστήμιο μας προχωρά μπροστά με σταθερά βήματα, με αισιοδοξία και προγραμματισμό. Το Πανεπιστήμιο προσαρμοσμένο στις εξελίξεις εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών ως ένας σοβαρός και αξιόπιστος θεσμός και νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό».
Ο κ. Παπαϊακώβου αναφέρθηκε, ακολούθως, στη λειτουργία της νέας Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Πάφο, ενώ χαρακτήρισε ως μια «μεγάλη πρόκληση» την επίλυση του μεγάλου στεγαστικού προβλήματος των φοιτητών, κάτι που αναμένεται να επιλυθεί, όπως ανέφερε, με την ανέγερση 500 νέων κλινών φοιτητικών εστιών στα Κάτω Πολεμίδια στην περιοχή Βερεγγάρια.
Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, είπε πως «είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε το αποκορύφωμα του ακαδημαϊκού ταξιδιού μας, την αποφοίτησή μας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας και χαράς, καθώς έχουμε αναπτύξει δεξιότητες και γνώσεις που θα στηρίξουν το μέλλον μας».
Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, έδωσε τους απόφοιτους και απόφοιτες μερικές σημαντικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους αποκατάστασής και της προσωπικής τους ανάπτυξης, όπως η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, η συμμετοχή στα κοινά και η προσαρμογή στις αλλαγές.
«Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία σε όλα όσα ακολουθούν. Να είστε ασταμάτητοι. Αναμφίβολα, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες και ο κόσμος περιμένει την ταλαντούχα και καινοτόμα συνεισφορά σας», κατέληξε.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρωτεύσαντας Προπτυχιακός Φοιτητής της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, κ. Κρίνος Βασιλείου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «σήμερα στέκομαι μπροστά σας ώς ενας πλέον απόφοιτος αυτού του Πανεπιστημίου. Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως ο τίτλος του πρωτεύσαντα δεν θεωρώ ότι ανήκει σε κανένα όνομα και σε κανένα τμήμα. Ανήκει στους φοιτητές».
«Λέγοντας το αυτό, θέλω να αναφέρω κάποια ονόματα φοιτητών οι οποίοι πιστεύω πραγματικά πως το αξίζουν και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σήμερα στη θέση αυτή: Βασίλης Βασιλείου, Άγγελος Πανταζόπουλος, Μάριος Αντωνίου και Αντρέας Ευσταθίου. Εκπροσωπώντας την θέση αυτή, θέλω να τονίσω ότι η θέση δεν είναι το άτομο. Είναι η πορεία, οι κόποι, οι ναυμαχίες και οι προκλήσεις του κάθε φοιτητή στο ταξίδι της απόκτησης ενός τίτλου που αντικατοπτρίζει μόνο την αρχή σε αυτό το πολυπληθές εύρος ανάπτυξης που αποκαλούμε γνώση», ανέφερε.
Σημείωσε, τέλος, πως «ο καθένας είχε τη δική του πορεία και τις δικές του μάχες, κάποιες από αυτές ήταν κοινές ναι, αλλά η διαδρομή ήταν διαφορετική για τον καθένα. Ο καθένας από εμάς χάραξε τον δικό του δρόμο προς την σημερινή αποφοίτηση. Με τα εφόδια της γνώσης όμως προχωρούμε, εκτιθόμαστε σε κάτι νέο, παθαίνουμε, μαθαίνουμε».
Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών, καθώς επίσης το Βραβείο του Δήμου Λεμεσού στην απόφοιτη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, κα. Κυπρούλα Γεωργίου. Το βραβείο απένειμε ο ίδιος ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.
Η αυλαία των τελετών αποφοίτησης πέφτει σήμερα με την τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μηχαηλίδου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας»,στις 7:30 μμ. και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο YouTube.
Τελετή βράβευσης των πρωτεύσαντων φοιτητών/πρωτευσασών φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στον κλάδο της ναυτιλίας και στην εκπαίδευση μελλοντικών επαγγελματιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Μαρίνα Χατζημανώλη.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Μηχανικής και Τεχνολογίας, η κα. Χατζημανώλη ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το ΤΕΠΑΚ, πέραν από την αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της πόλης της Λεμεσού, αποτελεί αναμφίβολα έναν σημαντικό πυλώνα της χώρας μας σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα».
«Μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκής εκπαίδευσης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της ακαδημαϊκής αριστείας πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα καταξιωμένο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς», σημείωσε.
Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η ναυτιλιακή εκπαίδευση στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως «το ΤΕΠΑΚ αποτελεί έναν από τους βασικούς εταίρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην καλλιέργεια κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στον κλάδο της ναυτιλίας και στην εκπαίδευση μελλοντικών επαγγελματιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία».
Σημείωσε πως «τόσο μέσα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών όσο και με το ερευνητικό του έργο, συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας τομέας της ναυτιλίας».
«Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσφοράς υψηλού επιπέδου έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης στα ναυτιλιακά, η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όχι μόνο στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο και τις δράσεις του ΤΕΠΑΚ αλλά με την αγαστή και την εποικοδομητική συνεργασία μας ως εταίροι στο εγχείρημα για συνεχή πρόοδο και βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας, στοχεύουμε στη βέλτιστη αξιοποίηση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνδρομής», κατέληξε η Υφυπουργός.
Στην ομιλία του στην τελετή, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους και απόφοιτες, λέγοντάς τους πως «σε λίγο θα κρατάτε στα χέρια σας ένα ισχυρό χαρτί για τη μετέπειτα πορεία σας. Ένα σημαντικό εφόδιο για να μπορέσετε να ανοίξετε τα φτερά σας, να αναζητήσετε τη δική σας επαγγελματική ταυτότητα και να ορίσετε την καριέρα σας».
Ακολούθως, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε κάποιες πρόσφατες δράσεις του Πανεπιστημίου που ενισχύουν την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτεί η νέα εποχή σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια μας.
Σημείωσε πως «στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω των συνεργασιών μας με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, όπως την ενεργή συμμετοχή μας με άλλα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στην συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ διευρύναμε τους ορίζοντές μας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους φοιτητές και φοιτήτριες μας να εκμεταλλευτούν προγράμματα κινητικότητας».
Ο Πρύτανης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικό γεγονός της μόλις πρόσφατα υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Hangzhou της Κίνας για την ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα με το Πανεπιστήμιο Hangzhou. Η ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας και την ευρύτερη κοινότητα να ασχοληθούν με την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη εταιρική σχέση που θα προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο, τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές και θα προωθήσει ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των εθνών μας», είπε.
«Αυτές οι εμπειρίες», πρόσθεσε, « επιτρέπουν στους φοιτητές και φοιτήτριες μας να αποκτήσουν όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις στον τομέα τους αλλά και διαπολιτισμικές ικανότητες και μια παγκόσμια προοπτική—μια βασική δεξιότητα στον σημερινό κόσμο».
Επιπλέον, συνέχισε, «έχουμε αναπτύξει νέα ή βελτιώσαμε υφιστάμενα προγράμματα σπουδών εμπεδώνοντας σε αυτά στοιχεία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STEAM). Πιστεύουμε ότι η διεπιστημονική εκπαίδευση προωθεί την καινοτομία, την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων».
Ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως «μέσω αυτών μας των συνεργασιών της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και έχοντας ελέγξει το νομικό μας πλαίσιο προχωρούμε σύντομα με την από κοινού προσφορά ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σε προπτυχιακό επίπεδο».
Στον δικό του χαιρετισμό, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Ιάκωβος Παπαϊακώβου ανέφερε ότι αυτή η τελετή αποτελεί για μας σημαντικό γεγονός επειδή αφενός σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών και φοιτητριών, αφετέρου αποτελεί μια νέα αρχή και εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις.
Ο κ. Παπαϊακώβου συνεχάρη τις Πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα «για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν και τα σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου μας».
Τόνισε πως «το Πανεπιστήμιο μας προχωρά μπροστά με σταθερά βήματα, με αισιοδοξία και προγραμματισμό. Το Πανεπιστήμιο προσαρμοσμένο στις εξελίξεις εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών ως ένας σοβαρός και αξιόπιστος θεσμός και νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό».
Ο κ. Παπαϊακώβου αναφέρθηκε, ακολούθως, στη λειτουργία της νέας Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην Πάφο, ενώ χαρακτήρισε ως μια «μεγάλη πρόκληση» την επίλυση του μεγάλου στεγαστικού προβλήματος των φοιτητών, κάτι που αναμένεται να επιλυθεί, όπως ανέφερε, με την ανέγερση 500 νέων κλινών φοιτητικών εστιών στα Κάτω Πολεμίδια στην περιοχή Βερεγγάρια.
Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, είπε πως «είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε το αποκορύφωμα του ακαδημαϊκού ταξιδιού μας, την αποφοίτησή μας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας και χαράς, καθώς έχουμε αναπτύξει δεξιότητες και γνώσεις που θα στηρίξουν το μέλλον μας».
Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, έδωσε τους απόφοιτους και απόφοιτες μερικές σημαντικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους αποκατάστασής και της προσωπικής τους ανάπτυξης, όπως η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, η συμμετοχή στα κοινά και η προσαρμογή στις αλλαγές.
«Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία σε όλα όσα ακολουθούν. Να είστε ασταμάτητοι. Αναμφίβολα, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες και ο κόσμος περιμένει την ταλαντούχα και καινοτόμα συνεισφορά σας», κατέληξε.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρωτεύσαντας Προπτυχιακός Φοιτητής της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, κ. Κρίνος Βασιλείου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «σήμερα στέκομαι μπροστά σας ώς ενας πλέον απόφοιτος αυτού του Πανεπιστημίου. Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως ο τίτλος του πρωτεύσαντα δεν θεωρώ ότι ανήκει σε κανένα όνομα και σε κανένα τμήμα. Ανήκει στους φοιτητές».
«Λέγοντας το αυτό, θέλω να αναφέρω κάποια ονόματα φοιτητών οι οποίοι πιστεύω πραγματικά πως το αξίζουν και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σήμερα στη θέση αυτή: Βασίλης Βασιλείου, Άγγελος Πανταζόπουλος, Μάριος Αντωνίου και Αντρέας Ευσταθίου. Εκπροσωπώντας την θέση αυτή, θέλω να τονίσω ότι η θέση δεν είναι το άτομο. Είναι η πορεία, οι κόποι, οι ναυμαχίες και οι προκλήσεις του κάθε φοιτητή στο ταξίδι της απόκτησης ενός τίτλου που αντικατοπτρίζει μόνο την αρχή σε αυτό το πολυπληθές εύρος ανάπτυξης που αποκαλούμε γνώση», ανέφερε.
Σημείωσε, τέλος, πως «ο καθένας είχε τη δική του πορεία και τις δικές του μάχες, κάποιες από αυτές ήταν κοινές ναι, αλλά η διαδρομή ήταν διαφορετική για τον καθένα. Ο καθένας από εμάς χάραξε τον δικό του δρόμο προς την σημερινή αποφοίτηση. Με τα εφόδια της γνώσης όμως προχωρούμε, εκτιθόμαστε σε κάτι νέο, παθαίνουμε, μαθαίνουμε».
Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών, καθώς επίσης το Βραβείο του Δήμου Λεμεσού στην απόφοιτη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, κα. Κυπρούλα Γεωργίου. Το βραβείο απένειμε ο ίδιος ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.
Η αυλαία των τελετών αποφοίτησης πέφτει σήμερα με την τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μηχαηλίδου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας»,στις 7:30 μμ. και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο YouTube.