H επέκταση του ΤΕΠΑΚ εκτός Λεμεσού καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξή του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Νέα-Ανακοινώσεις

Ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που συγκαταλέγεται στα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο, χαρακτήρισε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως η απόφαση για την επέκταση του Πανεπιστημίου εκτός Λεμεσού αποτέλεσε καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την ανάπτυξη του.

Μιλώντας κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Επιστημών Υγείας και Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες τους είπε: «Σήμερα γίνεστε κάτοχοι ενός ακαδημαϊκού τίτλου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα πρέπει να θεωρείτε τους εαυτούς σας ιδιαίτερα προνομιούχους, καθότι αποφοιτάτε από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα το οποίο, στη σύντομη πορεία του από την έναρξη της λειτουργίας του και την υποδοχή των πρώτων φοιτητών/τριών του το 2007, βάζοντας στέρεες και γερές βάσεις, έχει να επιδείξει μία πολύ αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου που το συγκαταλέγουν ως ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο».

«Καθοριστικής θεωρώ σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ αποτέλεσε και η Απόφαση για την επέκταση του Πανεπιστημίου εκτός Λεμεσού και την ίδρυση της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο, σε συνδυασμό με τη μετακίνηση των φοιτητών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην εν λόγω Σχολή», σημείωσε.

Η Σχολή, πρόσθεσε, «η οποία θα λειτουργήσει στις νέες της εγκαταστάσεις στην Πάφο τον προσεχή Σεπτέμβριο, αναμένεται να επιφέρει μία σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στην εκπαίδευση των στελεχών της τόσο σημαντικής για τον τόπο μας τουριστικής βιομηχανίας».

Στα σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος προσέθεσε και την επιτυχία του Πανεπιστημίου  να γίνει πλήρες μέλος στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πανεπιστημίων και, συγκεκριμένα, στη συμμαχία European University of Technology. «Ένα επίτευγμα ύψιστης σημασίας, αλλά και τιμής, τόσο για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και για τη χώρα μας, που αναδεικνύει ακόμη μία φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο η οποία εντάσσεται και στη γενικότερη πολιτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης για την ανάδειξη της Κύπρου σε ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος τόσο για τη μοναδική ανά το παγκόσμιο έδρα πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO που κατέχει το ΤΕΠΑΚ όσο και για τις συστηματικές διακρίσεις του πανεπιστημίου στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης και αξιολόγησης πανεπιστημίων.

«Για τα επιτεύγματα αυτά αλλά και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πέραν από τα θερμά μας συγχαρητήρια για το ουσιαστικό έργο που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει προς όφελος τόσο της χώρας μας όσο και του συνόλου της Κυπριακής κοινωνίας, τυγχάνει της διαχρονικής στήριξης της Κυβέρνησης», κατέληξε.

Σε ομιλία του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους και απόφοιτες, σημειώνοντας πως «στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω των συνεργασιών μας με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, όπως την ενεργή συμμετοχή μας με άλλα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στην συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ διευρύναμε τους ορίζοντές μας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους φοιτητές και φοιτήτριες μας να εκμεταλλευτούν προγράμματα κινητικότητας». 

«Αυτές οι εμπειρίες επιτρέπουν στους φοιτητές και φοιτήτριες μας να αποκτήσουν όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις στον τομέα τους αλλά και διαπολιτισμικές ικανότητες και μια παγκόσμια προοπτική—μια βασική δεξιότητα στον σημερινό κόσμο», πρόσθεσε.  

Επιπλέον, συνέχισε, «έχουμε αναπτύξει νέα ή βελτιώσαμε υφιστάμενα προγράμματα σπουδών εμπεδώνοντας σε αυτά στοιχεία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STEAM). Πιστεύουμε ότι η διεπιστημονική εκπαίδευση προωθεί την καινοτομία, την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων».

Ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως «μέσω αυτών μας των συνεργασιών της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και έχοντας ελέγξει το νομικό μας πλαίσιο προχωρούμε σύντομα με την από κοινού προσφορά ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σε προπτυχιακό επίπεδο».

 

Καταλήγοντας, αφιέρωσε τη χθεσινοβραδινή τελετή στη μνήμη της Καθηγήτριας του ΤΕΠΑΚ Χριστιάνας Κούτα, η οποία απεβίωσε πρόσφατα.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η χθεσινοβραδινή τελετή «σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών και φοιτητριών μας που αποτελεί εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις στη ζωή τους» και εξήρε τον τρόπο «με τον οποίο οι ακαδημαϊκοί μας, έχουν σχεδιάσει την εκπαιδευτική εμπειρία για τη φοιτητική μας κοινότητα  τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο».

Υπογράμμισε πως «το Πανεπιστήμιο μας γνωρίζει και αναγνωρίζει τον πολύπλευρο ρόλο του στην κοινωνία, νιώθουμε υπερήφανοι γιατί το Πανεπιστήμιο μας προχωρά μπροστά με εξωστρέφεια και καθιερώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών μας. Το Πανεπιστήμιο μας μεγαλώνει, εξελίσσεται και δυναμώνει».

«Ήδη από τον προσεχή Σεπτέμβριο η νέα Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας θα υποδεχθεί τους πρώτους της φοιτητές και φοιτήτριες στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας στην Πάφο. Οι διαδικασίες για την κατασκευή των νέων φοιτητικών εστιών στην περιοχή Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη», είπε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «δυναμώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο της Λεμεσού με δύο καινούργια κτήρια που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Τέλος έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί τα νέα γήπεδα στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο, πρώην ΓΣΟ, κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμο Λεμεσού και τον ΚΟΑ», κατέληξε.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, είπε πως «είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε το αποκορύφωμα του ακαδημαϊκού ταξιδιού μας, την αποφοίτησή μας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας και χαράς, καθώς έχουμε αναπτύξει δεξιότητες και γνώσεις που θα στηρίξουν το μέλλον μας».

Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, έδωσε  τους απόφοιτους και απόφοιτες μερικές σημαντικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους αποκατάστασής και της προσωπικής τους ανάπτυξης, όπως η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, η συμμετοχή στα κοινά και η προσαρμογή στις αλλαγές. 

«Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία σε όλα όσα ακολουθούν. Να είστε ασταμάτητοι. Αναμφίβολα, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες και ο κόσμος περιμένει την ταλαντούχα και καινοτόμα συνεισφορά σας», κατέληξε.

Σε χαιρετισμό της η Πρωτεύσασα, προπτυχιακή Φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας, κα Έλενα Στυλιανού, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση της για την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού το οποίο διήρκησε για τους περισσότερούς 4 ολόκληρα χρόνια. «Δεν ξέρω αν τελικά νιώθουμε περισσότερο χαρά ή λύπη σε αυτές τις στιγμές. Από τη μια χαρά που καταφέραμε να τελειώσουμε το ταξίδι και από την άλλη θλίψη που τελειώνει μια συναρπαστική περίοδος της ζωής μας», είπε.

«Συναντήσαμε ασφαλώς δυσκολίες, αγχωθήκαμε, νιώσαμε πως δεν θα καταφέρναμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη αυτή στιγμή της αποφοίτησης, ξενυχτήσαμε πάνω από βιβλία και μελέτες, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού», ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, « δεν τα βάλαμε κάτω, δεν επιτρέψαμε στις απογοητεύσεις της στιγμής να μας καταβάλουν. Κάναμε ο κάθε ένας μας ξεχωριστά τον δικό του αγώνα[…]Έτσι, φθάσαμε στην σημερινή μέρα, την οποία περιμέναμε με τόση ανυπομονησία».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών και Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο, καθώς επίσης τα χρηματικά βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Α΄ Βραβείο, ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κέρδισε  ο απόφοιτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής), κ. Κρίνος Βασιλείου.

Το Β΄ Βραβείο, ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, κέρδισε η απόφοιτη στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης (Πτυχίο Επιστημών Αποκατάστασης με κατεύθυνση στη Λογοθεραπεία/ Λογοπαθολογία), κα. Έλενα Στυλιανού.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Μηχανικής και Τεχνολογίας, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κας Μαρίνας Χατζημανώλη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στη Λεμεσό και ώρα 7:30 μμ. και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο YouTube, από όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/yDodkVXJkoU

Πρόσφατα άρθρα

Τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Φοιτητών/τριών της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας

Τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Φοιτητών/τριών της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας

Τελική Εκδήλωση για το Ερευνητικό Έργο του ΤΕΠΑΚ «BalkanMed Gazelle» στην Κύπρο

Τελική Εκδήλωση για το Ερευνητικό Έργο του ΤΕΠΑΚ «BalkanMed Gazelle» στην Κύπρο

Τελετή βράβευσης των πρωτεύσαντων φοιτητών/πρωτευσασών φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Τελετή βράβευσης των πρωτεύσαντων φοιτητών/πρωτευσασών φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Τελετή βράβευσης των πρωτεύσαντων φοιτητών/πρωτευσασών φοιτητριών της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που συγκαταλέγεται στα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο, χαρακτήρισε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως η απόφαση για την επέκταση του Πανεπιστημίου εκτός Λεμεσού αποτέλεσε καθοριστικής σημασίας παράγοντα για την ανάπτυξη του.

Μιλώντας κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Επιστημών Υγείας και Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες τους είπε: «Σήμερα γίνεστε κάτοχοι ενός ακαδημαϊκού τίτλου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα πρέπει να θεωρείτε τους εαυτούς σας ιδιαίτερα προνομιούχους, καθότι αποφοιτάτε από ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα το οποίο, στη σύντομη πορεία του από την έναρξη της λειτουργίας του και την υποδοχή των πρώτων φοιτητών/τριών του το 2007, βάζοντας στέρεες και γερές βάσεις, έχει να επιδείξει μία πολύ αξιέπαινη πορεία ανάπτυξης και προόδου που το συγκαταλέγουν ως ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο».

«Καθοριστικής θεωρώ σημασίας για την ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ αποτέλεσε και η Απόφαση για την επέκταση του Πανεπιστημίου εκτός Λεμεσού και την ίδρυση της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο, σε συνδυασμό με τη μετακίνηση των φοιτητών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην εν λόγω Σχολή», σημείωσε.

Η Σχολή, πρόσθεσε, «η οποία θα λειτουργήσει στις νέες της εγκαταστάσεις στην Πάφο τον προσεχή Σεπτέμβριο, αναμένεται να επιφέρει μία σημαντική ποιοτική αναβάθμιση στην εκπαίδευση των στελεχών της τόσο σημαντικής για τον τόπο μας τουριστικής βιομηχανίας».

Στα σημαντικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος προσέθεσε και την επιτυχία του Πανεπιστημίου  να γίνει πλήρες μέλος στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πανεπιστημίων και, συγκεκριμένα, στη συμμαχία European University of Technology. «Ένα επίτευγμα ύψιστης σημασίας, αλλά και τιμής, τόσο για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και για τη χώρα μας, που αναδεικνύει ακόμη μία φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο η οποία εντάσσεται και στη γενικότερη πολιτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης για την ανάδειξη της Κύπρου σε ευρωπαϊκό και διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος τόσο για τη μοναδική ανά το παγκόσμιο έδρα πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO που κατέχει το ΤΕΠΑΚ όσο και για τις συστηματικές διακρίσεις του πανεπιστημίου στις παγκόσμιες λίστες κατάταξης και αξιολόγησης πανεπιστημίων.

«Για τα επιτεύγματα αυτά αλλά και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και ανάπτυξη, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πέραν από τα θερμά μας συγχαρητήρια για το ουσιαστικό έργο που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει προς όφελος τόσο της χώρας μας όσο και του συνόλου της Κυπριακής κοινωνίας, τυγχάνει της διαχρονικής στήριξης της Κυβέρνησης», κατέληξε.

Σε ομιλία του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους και απόφοιτες, σημειώνοντας πως «στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω των συνεργασιών μας με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, όπως την ενεργή συμμετοχή μας με άλλα 7 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στην συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ διευρύναμε τους ορίζοντές μας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους φοιτητές και φοιτήτριες μας να εκμεταλλευτούν προγράμματα κινητικότητας». 

«Αυτές οι εμπειρίες επιτρέπουν στους φοιτητές και φοιτήτριες μας να αποκτήσουν όχι μόνο ακαδημαϊκές γνώσεις στον τομέα τους αλλά και διαπολιτισμικές ικανότητες και μια παγκόσμια προοπτική—μια βασική δεξιότητα στον σημερινό κόσμο», πρόσθεσε.  

Επιπλέον, συνέχισε, «έχουμε αναπτύξει νέα ή βελτιώσαμε υφιστάμενα προγράμματα σπουδών εμπεδώνοντας σε αυτά στοιχεία της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών και των μαθηματικών (STEAM). Πιστεύουμε ότι η διεπιστημονική εκπαίδευση προωθεί την καινοτομία, την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων».

Ο Πρύτανης ανακοίνωσε πως «μέσω αυτών μας των συνεργασιών της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου και έχοντας ελέγξει το νομικό μας πλαίσιο προχωρούμε σύντομα με την από κοινού προσφορά ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών και σε προπτυχιακό επίπεδο».

 

Καταλήγοντας, αφιέρωσε τη χθεσινοβραδινή τελετή στη μνήμη της Καθηγήτριας του ΤΕΠΑΚ Χριστιάνας Κούτα, η οποία απεβίωσε πρόσφατα.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η χθεσινοβραδινή τελετή «σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών και φοιτητριών μας που αποτελεί εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προκλήσεις στη ζωή τους» και εξήρε τον τρόπο «με τον οποίο οι ακαδημαϊκοί μας, έχουν σχεδιάσει την εκπαιδευτική εμπειρία για τη φοιτητική μας κοινότητα  τα τελευταία χρόνια στο Πανεπιστήμιο».

Υπογράμμισε πως «το Πανεπιστήμιο μας γνωρίζει και αναγνωρίζει τον πολύπλευρο ρόλο του στην κοινωνία, νιώθουμε υπερήφανοι γιατί το Πανεπιστήμιο μας προχωρά μπροστά με εξωστρέφεια και καθιερώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών μας. Το Πανεπιστήμιο μας μεγαλώνει, εξελίσσεται και δυναμώνει».

«Ήδη από τον προσεχή Σεπτέμβριο η νέα Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας θα υποδεχθεί τους πρώτους της φοιτητές και φοιτήτριες στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας στην Πάφο. Οι διαδικασίες για την κατασκευή των νέων φοιτητικών εστιών στην περιοχή Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη», είπε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «δυναμώνουμε την παρουσία μας στο κέντρο της Λεμεσού με δύο καινούργια κτήρια που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τα νέα ιδιόκτητα γραφεία της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και τα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Τέλος έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί τα νέα γήπεδα στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο, πρώην ΓΣΟ, κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμο Λεμεσού και τον ΚΟΑ», κατέληξε.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, κ. Κωνσταντίνος Καρσεράς, είπε πως «είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε το αποκορύφωμα του ακαδημαϊκού ταξιδιού μας, την αποφοίτησή μας από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας και χαράς, καθώς έχουμε αναπτύξει δεξιότητες και γνώσεις που θα στηρίξουν το μέλλον μας».

Ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, έδωσε  τους απόφοιτους και απόφοιτες μερικές σημαντικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους αποκατάστασής και της προσωπικής τους ανάπτυξης, όπως η επένδυση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών, η συμμετοχή στα κοινά και η προσαρμογή στις αλλαγές. 

«Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και επιτυχία σε όλα όσα ακολουθούν. Να είστε ασταμάτητοι. Αναμφίβολα, οι δυνατότητές σας είναι απεριόριστες και ο κόσμος περιμένει την ταλαντούχα και καινοτόμα συνεισφορά σας», κατέληξε.

Σε χαιρετισμό της η Πρωτεύσασα, προπτυχιακή Φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Υγείας, κα Έλενα Στυλιανού, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση της για την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού το οποίο διήρκησε για τους περισσότερούς 4 ολόκληρα χρόνια. «Δεν ξέρω αν τελικά νιώθουμε περισσότερο χαρά ή λύπη σε αυτές τις στιγμές. Από τη μια χαρά που καταφέραμε να τελειώσουμε το ταξίδι και από την άλλη θλίψη που τελειώνει μια συναρπαστική περίοδος της ζωής μας», είπε.

«Συναντήσαμε ασφαλώς δυσκολίες, αγχωθήκαμε, νιώσαμε πως δεν θα καταφέρναμε να φτάσουμε στην πολυπόθητη αυτή στιγμή της αποφοίτησης, ξενυχτήσαμε πάνω από βιβλία και μελέτες, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού», ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε, « δεν τα βάλαμε κάτω, δεν επιτρέψαμε στις απογοητεύσεις της στιγμής να μας καταβάλουν. Κάναμε ο κάθε ένας μας ξεχωριστά τον δικό του αγώνα[…]Έτσι, φθάσαμε στην σημερινή μέρα, την οποία περιμέναμε με τόση ανυπομονησία».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών και Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο, καθώς επίσης τα χρηματικά βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Α΄ Βραβείο, ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κέρδισε  ο απόφοιτος στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής), κ. Κρίνος Βασιλείου.

Το Β΄ Βραβείο, ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, κέρδισε η απόφοιτη στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης (Πτυχίο Επιστημών Αποκατάστασης με κατεύθυνση στη Λογοθεραπεία/ Λογοπαθολογία), κα. Έλενα Στυλιανού.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Μηχανικής και Τεχνολογίας, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κας Μαρίνας Χατζημανώλη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο ∆ημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στη Λεμεσό και ώρα 7:30 μμ. και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του επίσημου λογαριασμού του Πανεπιστημίου στο YouTube, από όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/yDodkVXJkoU