Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο και το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο», διάλεξη με τίτλο:
“Italian Foods: A Scientific View of Tradition, Culture and Modern Research”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο 2, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό (Θέμιδος και γωνία Ιφιγενείας).
Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Paola Pittia από το University of Teramo (Ιταλία), διακεκριμένη επιστήμονας στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Η έρευνά της επικεντρώνεται στις συμβατικές και καινοτόμες διεργασίες τροφίμων, στη λειτουργικότητα βιομορίων και στην ανάπτυξη νέων, βιώσιμων συστατικών και προϊόντων με βελτιωμένες ιδιότητες υγείας και σταθερότητας. Η Καθηγήτρια Pittia έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, με περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών στον τομέα των Τροφίμων.
Η διάλεξη φιλοδοξεί να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στην παράδοση, τον πολιτισμό και την επιστήμη των τροφίμων, προβάλλοντας την ιταλική γαστρονομία μέσα από το πρίσμα της έρευνας και της καινοτομίας.

Διάλεξη του Αλέξανδρου Ψυχούλη στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο και το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο», διάλεξη με τίτλο:
“Italian Foods: A Scientific View of Tradition, Culture and Modern Research”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2025, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο 2, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό (Θέμιδος και γωνία Ιφιγενείας).
Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Paola Pittia από το University of Teramo (Ιταλία), διακεκριμένη επιστήμονας στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων.
Η έρευνά της επικεντρώνεται στις συμβατικές και καινοτόμες διεργασίες τροφίμων, στη λειτουργικότητα βιομορίων και στην ανάπτυξη νέων, βιώσιμων συστατικών και προϊόντων με βελτιωμένες ιδιότητες υγείας και σταθερότητας. Η Καθηγήτρια Pittia έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, με περισσότερες από 200 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών στον τομέα των Τροφίμων.
Η διάλεξη φιλοδοξεί να αναδείξει τη στενή σχέση ανάμεσα στην παράδοση, τον πολιτισμό και την επιστήμη των τροφίμων, προβάλλοντας την ιταλική γαστρονομία μέσα από το πρίσμα της έρευνας και της καινοτομίας.
