Επίσκεψη της Ιταλικής Πρεσβείας στη Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ για Συνεργασία


Νέα-Ανακοινώσεις

Η Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πάφο είχε την τιμή να υποδεχθεί την Dr. Chiara Ratzenberger, Deputy Head of Mission, και την Laura Paoloni, Cancelliere Amministrativo της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν με το ακαδημαϊκό προσωπικό προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Σχολής και της Ιταλικής Πρεσβείας, με στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών στους τομείς της γαστρονομίας, του τουρισμού και της φιλοξενίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ιστοσελίδας Heartland of Legends του Ερευνητικού Κέντρου της Σχολής, η οποία συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού και της πολιτιστικής ταυτότητας της Κύπρου μέσω ψηφιακών εμπειριών.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18–19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης Ιταλίδας σεφ Maria Cristina Cecchini Saulini. Η διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ θα παραδώσει ένα βιωματικό μάθημα γαστρονομίας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αρχές και τις τεχνικές της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Στόχος της δράσης είναι να εμπνεύσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μέσα από τη συζήτηση για την έννοια της παραδοσιακής καινοτομίας και τη φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας. Παράλληλα, η σεφ θα συνεργαστεί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ιταλικού μενού, το οποίο θα προσφερθεί στο Εκπαιδευτικό Εστιατόριο της Ακαδημίας, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας και αριστείας για τη Σχολή, ενισχύοντας τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τη διεθνή γαστρονομική σκηνή και προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες πολύτιμες εμπειρίες διεθνούς επιπέδου μέσα από τη μάθηση, τη δημιουργία και τη συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες.

Πρόσφατα άρθρα

Διακρίσεις για δύο μέλη του προσωπικού του ΤΕΠΑΚ στα Βραβεία Βιβλίου CRABA 2025

Διακρίσεις για δύο μέλη του προσωπικού του ΤΕΠΑΚ στα Βραβεία Βιβλίου CRABA 2025

Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο: Διάλεξη με θέμα “Italian Foods: A Scientific View of Tradition, Culture and Modern Research” στο ΤΕΠΑΚ

Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο: Διάλεξη με θέμα “Italian Foods: A Scientific View of Tradition, Culture and Modern Research” στο ΤΕΠΑΚ

Επίσκεψη της Ιταλικής Πρεσβείας στη Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ για Συνεργασία

Επίσκεψη της Ιταλικής Πρεσβείας στη Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ για Συνεργασία

Επίσκεψη της Ιταλικής Πρεσβείας στη Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ για Συνεργασία

Η Σχολή Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πάφο είχε την τιμή να υποδεχθεί την Dr. Chiara Ratzenberger, Deputy Head of Mission, και την Laura Paoloni, Cancelliere Amministrativo της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν με το ακαδημαϊκό προσωπικό προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Σχολής και της Ιταλικής Πρεσβείας, με στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών στους τομείς της γαστρονομίας, του τουρισμού και της φιλοξενίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ιστοσελίδας Heartland of Legends του Ερευνητικού Κέντρου της Σχολής, η οποία συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού και της πολιτιστικής ταυτότητας της Κύπρου μέσω ψηφιακών εμπειριών.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18–19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης Ιταλίδας σεφ Maria Cristina Cecchini Saulini. Η διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ θα παραδώσει ένα βιωματικό μάθημα γαστρονομίας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Ακαδημίας Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αρχές και τις τεχνικές της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Στόχος της δράσης είναι να εμπνεύσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μέσα από τη συζήτηση για την έννοια της παραδοσιακής καινοτομίας και τη φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας. Παράλληλα, η σεφ θα συνεργαστεί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ιταλικού μενού, το οποίο θα προσφερθεί στο Εκπαιδευτικό Εστιατόριο της Ακαδημίας, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας και αριστείας για τη Σχολή, ενισχύοντας τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τη διεθνή γαστρονομική σκηνή και προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες πολύτιμες εμπειρίες διεθνούς επιπέδου μέσα από τη μάθηση, τη δημιουργία και τη συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες.