• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Τμήμα Γεωπονικών
Επιστημών, Βιοτεχνολογίας
και Επιστήμης Τροφίμων
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Δημήτρης Τσάλτας
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Δημήτρης Τσάλτας

Δημήτρης Τσάλτας

Δημήτρης Τσάλτας

Καθηγητής, Πρόεδρος Tμήματος

Τμημα Γεωπονικων Επιστημων, Βιοτεχνολογιασ και Επιστημησ Τροφιμων

dimitris.tsaltas@cut.ac.cy

2500 2545

CV



Ο Δρ. Δημήτρης Τσάλτας είναι Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου από τις πρώτες του μέρες το 2007. Έχει πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών και Μεταπτυχιακό στη Φυτοπροστασία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε Αντιπρόσωπος και Εμπειρογνώμονας της Κύπρου στην Επιτροπή Προγράμματος του 7ου Πλαισίου Στήριξης για τη Γεωργία, Τρόφιμα Αλιεία και Βιοτεχνολογία και ως Μέλος της Επιτροπής στον Τομέα Τροφίμων & Γεωργίας του COST. Είναι μέλος του ΔΣ της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης (MPU), και της Ελληνικής Φυτιατρικής Εταιρείας (ΕΦΕ), Εθνικός [...]Εκπρόσωπος στο ISEKI Food Association, Πρεσβευτής της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για Εναρμόνιση (Global Harmonization Initiative - GHI) καθώς και Πρεσβευτής και Μέντορας της Αμερικάνικης Εταιρείας της Μικροβιολογίας (ASM).

Είναι επικεφαλής της Ομάδας Γεωργικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Η Ομάδα ασχολείται ενεργά με τη μικροβιακή βιοποικιλότητα και οικολογία με ειδικότητα στις αγροβιομηχανικές ζυμώσεις. Τεχνολογίες Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing) χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την έρευνα που διεξάγεται καθώς και ως μια νέα προσέγγιση για την εξακρίβωση της γνησιότητας τροφίμων (μικροβιακά δακτυλικά αποτυπώματα – microbial fingerprinting). Η ομάδα ασχολείται επίσης με τη διερεύνηση προβλημάτων βιοασφάλειας στην τροφική αλυσίδα, αρχής γενομένης από το αγρόκτημα (μυκοτοξίνες, ανθρώπινα παθογόνα στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά) έως τα τελικά μεταποιημένα προϊόντα. Επιπλέον, η ομάδα του Δρ Τσάλτα ασχολείται με την ανάπτυξη βιοαισθητήρων, καινοτόμων τροφίμων και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Μέσω αυτής της εκτεταμένης και βαθιάς αναλυτικής ικανότητας, η ομάδα προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών προς την τοπική βιομηχανία τροφίμων, γεωργίας, φαρμακοβιομηχανίας και βιοϊατρικής μέσω μοναδικών μεθόδων αναλύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για διάφορα θέματα μικροβιολογίας (μικροβιακή ταυτοποίηση, μικροβιακή γονοτύπιση, ανίχνευση μικροβίων κλπ.).


Δημήτρης Τσάλτας
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Καθηγητής, Πρόεδρος Tμήματος

Ο Δρ. Δημήτρης Τσάλτας είναι Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου από τις πρώτες του μέρες το 2007. Έχει πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών και Μεταπτυχιακό στη Φυτοπροστασία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε Αντιπρόσωπος και Εμπειρογνώμονας της Κύπρου στην Επιτροπή Προγράμματος του 7ου Πλαισίου Στήριξης για τη Γεωργία, Τρόφιμα Αλιεία και Βιοτεχνολογία και ως Μέλος της Επιτροπής στον Τομέα Τροφίμων & Γεωργίας του COST. Είναι μέλος του ΔΣ της Μεσογειακής Φυτοπαθολογικής Ένωσης (MPU), και της Ελληνικής Φυτιατρικής Εταιρείας (ΕΦΕ), Εθνικός Εκπρόσωπος στο ISEKI Food Association, Πρεσβευτής της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για Εναρμόνιση (Global Harmonization Initiative - GHI) καθώς και Πρεσβευτής και Μέντορας της Αμερικάνικης Εταιρείας της Μικροβιολογίας (ASM).

Είναι επικεφαλής της Ομάδας Γεωργικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Η Ομάδα ασχολείται ενεργά με τη μικροβιακή βιοποικιλότητα και οικολογία με ειδικότητα στις αγροβιομηχανικές ζυμώσεις. Τεχνολογίες Αλληλούχισης Νέας Γενιάς (Next Generation Sequencing) χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την έρευνα που διεξάγεται καθώς και ως μια νέα προσέγγιση για την εξακρίβωση της γνησιότητας τροφίμων (μικροβιακά δακτυλικά αποτυπώματα – microbial fingerprinting). Η ομάδα ασχολείται επίσης με τη διερεύνηση προβλημάτων βιοασφάλειας στην τροφική αλυσίδα, αρχής γενομένης από το αγρόκτημα (μυκοτοξίνες, ανθρώπινα παθογόνα στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά) έως τα τελικά μεταποιημένα προϊόντα. Επιπλέον, η ομάδα του Δρ Τσάλτα ασχολείται με την ανάπτυξη βιοαισθητήρων, καινοτόμων τροφίμων και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Μέσω αυτής της εκτεταμένης και βαθιάς αναλυτικής ικανότητας, η ομάδα προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών προς την τοπική βιομηχανία τροφίμων, γεωργίας, φαρμακοβιομηχανίας και βιοϊατρικής μέσω μοναδικών μεθόδων αναλύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για διάφορα θέματα μικροβιολογίας (μικροβιακή ταυτοποίηση, μικροβιακή γονοτύπιση, ανίχνευση μικροβίων κλπ.).

Κύπρος
dimitris.tsaltas@cut.ac.cy
2500 2545

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1747372343041



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies