Ο Φώτης Παπαδήμας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο αντικείμενο της «Επιστήμης και Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης» στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και Επιστήμης Τροφίμων (BSc) και Διδακτορικού τίτλου στην Επιστήμη Γάλακτος (Dairy Science) από τη Σχολή Βιοεπιστημών του Πανεπιστήμιου Reading, Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου σε γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτής σε θέματα Ασφάλειας και Ποιότητα των Τροφίμων. Είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής «Επιστήμης και Τεχνολογίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων» του Διεθνή Οργανισμού Γάλακτος (IDF), ενώ συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε συμβουλευτικές επιτροπές του Υπ.
[...]Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της αυθεντικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, στην απομόνωση και χαρακτηρισμό οξυγαλακτικών καλλιεργειών από νωπό γάλα και η χρήση αυτών στην τεχνολογία γάλακτος, καθώς και η μελέτη των ιδιότητων του γαϊδουρινού γάλακτος (λειτουργικότητα) στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει εκδώσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές και είναι ο co-editor του βιβλίου Dairy Microbiology: a practical approach (CRC, USA).