• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Τμήμα Γεωπονικών
Επιστημών, Βιοτεχνολογίας
και Επιστήμης Τροφίμων
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Φώτης Παπαδήμας
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Φώτης Παπαδήμας

Φώτης Παπαδήμας

Φώτης Παπαδήμας

Αναπληρωτής Καθηγητής

Τμημα Γεωπονικων Επιστημων, Βιοτεχνολογιασ και Επιστημησ Τροφιμων

photis.papademas@cut.ac.cy

2500 2581

https://ppapademas.wixsite.com/dstech

CV



Ο Φώτης Παπαδήμας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο αντικείμενο της «Επιστήμης και Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης» στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και Επιστήμης Τροφίμων (BSc) και Διδακτορικού τίτλου στην Επιστήμη Γάλακτος (Dairy Science) από τη Σχολή Βιοεπιστημών του Πανεπιστήμιου Reading, Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου σε γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτής σε θέματα Ασφάλειας και Ποιότητα των Τροφίμων. Είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής «Επιστήμης και Τεχνολογίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων» του Διεθνή Οργανισμού Γάλακτος (IDF), ενώ συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε συμβουλευτικές επιτροπές του Υπ. [...]Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της αυθεντικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, στην απομόνωση και χαρακτηρισμό οξυγαλακτικών καλλιεργειών από νωπό γάλα και η χρήση αυτών στην τεχνολογία γάλακτος, καθώς και η μελέτη των ιδιότητων του γαϊδουρινού γάλακτος (λειτουργικότητα) στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει εκδώσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές και είναι ο co-editor του βιβλίου Dairy Microbiology: a practical approach (CRC, USA).


Φώτης Παπαδήμας
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Φώτης Παπαδήμας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο αντικείμενο της «Επιστήμης και Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης» στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και Επιστήμης Τροφίμων (BSc) και Διδακτορικού τίτλου στην Επιστήμη Γάλακτος (Dairy Science) από τη Σχολή Βιοεπιστημών του Πανεπιστήμιου Reading, Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου σε γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτής σε θέματα Ασφάλειας και Ποιότητα των Τροφίμων. Είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής «Επιστήμης και Τεχνολογίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων» του Διεθνή Οργανισμού Γάλακτος (IDF), ενώ συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας σε συμβουλευτικές επιτροπές του Υπ. Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της αυθεντικότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων, στην απομόνωση και χαρακτηρισμό οξυγαλακτικών καλλιεργειών από νωπό γάλα και η χρήση αυτών στην τεχνολογία γάλακτος, καθώς και η μελέτη των ιδιότητων του γαϊδουρινού γάλακτος (λειτουργικότητα) στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει εκδώσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές και είναι ο co-editor του βιβλίου Dairy Microbiology: a practical approach (CRC, USA).

Κύπρος
photis.papademas@cut.ac.cy
2500 2581

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1746775802582



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies