Η Αθηνά Κωνσταντίνου είναι εκπαιδεύτρια και επαγγελματίας με εξειδίκευση στη Γαστρονομία, τη Ζαχαροπλαστική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας. Έχει αποφοιτήσει από το University College Birmingham με πτυχίο στην Τεχνολογία Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το European University Cyprus. Έχει επίσης φοιτήσει στο Higher Hotel Institute of Cyprus και παρακολούθησε πρόγραμμα Erasmus στο Tampere University of Applied Sciences στη Φινλανδία. Έχει εργαστεί ως Pastry Chef και Chef de Partie σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ σήμερα διδάσκει Μαγειρική και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε φοιτητές Μαγειρικής και Ξενοδοχειακών Σπουδών. Παράλληλα,
[...]είναι υπεύθυνη για την ομάδα γαστρονομικών διαγωνισμών, η οποία έχει διακριθεί σε Παγκύπριους και Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς με τίτλους όπως “Junior Chef of the Year” και “Culinary Institute of the Year”. Στη διδασκαλία της εστιάζει στη σύνδεση θεωρίας και πράξης, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα στον χώρο της γαστρονομίας. Συνεχίζει τη διαρκή της εκπαίδευση μέσω διεθνών πιστοποιήσεων όπως το HarvardX (The Science of Cooking) και έχει βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές της επιδόσεις από οργανισμούς όπως η Ελληνική Τράπεζα και η ΠΑΣΥΞΕ.