Ο Δημήτρης Δημητρίου είναι εκπαιδευτής και επαγγελματίας στον χώρο των Μαγειρικών Τεχνών με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία και την πρακτική εφαρμογή της γαστρονομίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου Διεύθυνσης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το έργο του επικεντρώνεται ως Σεφ και εκπαιδευτής μαγειρικών τεχνών στην πρώην μαγειρική σχολή ΑΞΙΚ. Ζει και εργάζεται στην επαρχία Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου. Έπειτα από πολυετή εμπειρία, μεράκι και αγάπη στην μαγειρική το 2020 απέκτησε την θέση του Σεφ σε Ξενοδοχείο **** και από το 2021 διδάσκει Μαγειρικές Τέχνες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου).Οι εκπαιδευτικές του μέθοδοι στηρίζονται
[...]στη βιωσιμότητα, στην πρωτοτυπία, και στις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Ως Chef εστιάζει στη μεσογειακή, διεθνής μαγειρική, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της παραδοσιακής γαστρονομίας της Κύπρου.