Culinary Arts (Μαγειρικές Τέχνες)-γλώσσα διδασκαλίας Αγγλική

Ενδιαφέρομαι για αυτό το πρόγραμμα!



Δομή και Περιεχόμενο

Το Πρόγραμμα Μαγειρικές Τέχνες  / Culinary Arts είναι πλήρους φοίτησης για 3 έτη, και στοχεύει στην προετοιμασία για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

Το πρόγραμμα των Μαγειρικών Τεχνών καθιστά τον/την απόφοιτο ικανό να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επαγγελματικές προκλήσεις στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία, με συστηματική προσέγγιση στην ποιότητα και ποσότητα της παρασκευής φαγητού και εξυπηρέτησης πελατών, όπως εφαρμόζεται σήμερα στο ψηλότερο επίπεδο, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μονάδες παροχής υπηρεσιών τροφίμων και ποτών και άλλες επισιτιστικές μονάδες.

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα, πρακτικές δεξιότητες βασικού και υψηλού επιπέδου μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας βρίσκονται σε αρμονία με την αντίστοιχη θεωρητική γνώση. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονες τάσεις στη Μαγειρική Τέχνη. Η συνολική του δομή παραμένει πιστή στις αρχές που διέπουν την ποιοτική μαγειρική, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.

Η ανάγκη για εμπλουτισμό της θεωρίας μαζί με την πρακτική καθόλη τη διάρκεια των σπουδών λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, γι΄αυτό στο πρόγραμμα αυτό συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική. Μέσα από τα προσφερόμενα μαθήματα οι φοιτητ(ρι)ες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, καλλιέργεια ταλέντου και εκπαιδεύονται στις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της παρασκευής και παράθεσης τροφίμων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματός τους, οι φοιτητές/τριες αποκτούν ολοκληρωμένες γνώσεις στις Μαγειρικές Τέχνες οι οποίες τους καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις βιομηχανίας ως ικανοί επαγγελματίες.

Προοπτικές απασχόλησης:

  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Αερογραμμές
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
  • Ιδρύματα (π.χ. Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης) 

Για την απόκτηση Ανώτερου Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες  απαιτείται η συμπλήρωση 180 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε τρία έτη. Για την απόκτηση Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες απαιτείται η συμπλήρωση 120 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε δύο έτη.

Μαθήματα Εξαμήνου

Course Code

SUBJECT

   
Year 1 Semester 1  
CAMP 111 Culinary Fundamentals
CAPM 112 Meat and Seafood Fabrication and Garde Manger
CAPM 113 Product Identification, Purchasing and Storage
CAPM 114 Introduction to Gastronomy
CACM 101 Introduction to the Hospitality and Tourism Industry
CACM 161 Food Safety (Food Hygiene and HACCP)
CAEN 111 Professional English I
CACM 102 Occupational Health and Safety at Work
CACM 103 Computer Studies
   
Year 1 Semester 2       
CAPM 115 Core Cooking Methods
CAPM 121 Pastry and Baking Essentials
CAPM 131 Introduction to Food and Beverage Service
CACM 162 Food and Nutrition
CACM 163 Professionalism and Hospitality
CAEN 121 Professional English II
CAFR 121 Professional French I
CAGR 121 Professional German I
CARU 121 Professional Russian I
CAIP 160 Industrial Placement I
   
Year 2 Semester I  
CAPM 211 Buffet Preparation and Contemporary Plating Techniques
CAPM 212 Advanced Garde Manger
CAPM 221 Advanced Pastry and Baking
CAPM 231 Food and Beverage Controls & Systems
CAPM 232 Menu Planning
CACM 201 Statistical Analysis and Research Methods
CAMM 271 Accounting and Budget Management
CAEN 211 Professional English III
CAFR 211 Professional French II
CAGR 211 Professional German II
CARU 211 Professional Russian II
   
Year 2 Semester II  
CAPM 213 Cypriot Cuisine and Influences
CAPM 222 Contemporary Desserts
CAPM 233 Food and Beverage Service
CAPM 234 Wines and Spirits
CACM 231 Food Psychology and Culture
CAMM 251 Human Resource Management
CAEN 221 Professional English IV
CAFR 221 Professional French III
CAGR 221 Professional German III
CARU 221 Professional Russian III
CAIP 260 Industrial Placement II
   
Year 3 Semester I  
CAPM 311 International Cuisines: From Classical to Fusion
CAPM 321 Advanced Plated Desserts
CAPM 322 Pastry and Baking Arts Project
CAPM 361 Facilities Planning, Design and Maintenance
CAMM 311 Kitchen Management
CAEN 311 Professional English V
CAFR 311 Professional French IV
CAGR 311 Professional German IV
CARU 311 Professional Russian IV
   
Year 3 Semester II  
CAPM 312 Modern Food Concepts and Event Catering
CAMM 341 Marketing Management
CAMM 301 Environmental and Sustainability Management
CAMM 362 Hospitality Law
CAMM 371 Entrepreneurship and Financial Management
CAMM 380 Final Year Project
CAEN 321 Professional English VI
CAFR 321 Professional French V
CAGR 321 Professional German V
CARU 321 Professional Russian V

Μαθήματα πρόσβασης (Παγκύπριες Εξετάσεις)

Μαγειρικές Τέχνες  (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλική)

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (2)
  • Νέα Ελληνικά
  • Αγγλικά
  • ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ (1)

Διδακτικό Προσωπικό Προγράμματος