Μαγειρικές Τέχνες

I am interested in this programme!



Description

The Culinary Arts Program is a full-time program for 3 years, aiming at preparing students for immediate employment and advancement.

The program is offered in both English and Greek languages, and corresponds to Level 5 of the European/National Qualifications Framework.

The Culinary Arts program equips graduates to successfully meet professional challenges in the Hotel and Catering Industry, with a systematic approach to the quality and quantity of food preparation and customer service, as applied today at the highest level, in hotels, restaurants, food and beverage service units, and other catering establishments.

In this program, practical skills of both basic and advanced levels of cooking, pastry, and bakery are harmonized with the corresponding theoretical knowledge. Additionally, the program includes contemporary trends in Culinary Arts. Its overall structure remains faithful to the principles governing quality cooking, pastry, and bakery.

The need for enrichment of theory along with practicality throughout the course of studies is taken seriously, hence theory is combined with practice in this program. Through the offered courses, students focus on skill development, talent cultivation, and are trained in modern developments in the field of food preparation and presentation.

Upon completion of their program, students gain comprehensive knowledge in Culinary Arts, making them capable professionals able to meet the industry's needs.

Employment prospects include:

  • Hotels
  • Restaurants
  • Catering Businesses
  • Cruise ships
  • Airlines
  • Consulting Services
  • Institutions (e.g. Hospitals, Clinics, Rehabilitation Centers)

To obtain a Higher Diploma in Culinary Arts, completion of 180 ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) credits.This corresponds to 3 years of study. To obtain a Diploma in Culinary Arts, completion of 120 ECTS. This corresponds to 2 years of study.

Μαθήματα Εξαμήνου

1ο Έτος 1ο Εξάμηνο  
CAPM 111G Βασικές Αρχές Μαγειρικής
CAPM 112G Παραγωγή Κρεατικών και Θαλασσινών Παρασκευών και Κρύα Κουζίνα
CAPM 113G Αναγνώριση, Αγορά και Αποθήκευση Προϊόντων
CAPM 114G Εισαγωγή στη Γαστρονομία
CACM 101G Εισαγωγή στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία
CACM 161G Ασφάλεια Τροφίμων
CAEN 111G Επαγγελματικά Αγγλικά I
CACM 102G Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία
CACM 103G Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
   
1ο Έτος 2ο Εξάμηνο  
CAPM 115G Κύριες Μέθοδοι Μαγειρέματος
CAPM 121G Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
CAPM 131G Εισαγωγή στην Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών
CACM 162G Διατροφή
CACM 163G Επαγγελματισμός και Φιλοξενία
CAEN 121G Επαγγελματικά Αγγλικά IΙ
CAFR 121G Επαγγελματικά Γαλλικά Ι
CAGR 121G Επαγγελματικά Γερμανικά I
CARU 121G Επαγγελματικά Ρωσικά I
CAIP 160 Πρακτική Κατάρτιση Ι
   
2ο Έτος 1ο Εξάμηνο  
CAPM 211G Προετοιμασία Μπουφέ και Σύγχρονες Τεχνικές Προετοιμασίας Πιάτων
CAPM 212G Κρύα Κουζίνα
CAPM 221G Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία
CAPM 231G Συστήματα Έλεγχου Τροφίμων και Ποτών
CAPM 232G Σχεδιασμός Μενού
CACM 201G Στατιστική Ανάλυση και Μέθοδοι Έρευνας
CAMM 271G Λογιστική και Διαχείριση Προϋπολογισμού
CAEN 211G Επαγγελματικά Αγγλικά III
CAFR 211G Επαγγελματικά Γαλλικά ΙΙ
CAGR 211G Επαγγελματικά Γερμανικά II
CARU 211G Επαγγελματικά Ρωσικά II
   
2ο Έτος 2ο Εξάμηνο  
CAPM 213G Κυπριακή Κουζίνα και Επιδράσεις
CAPM 222G Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής
CAPM 233G Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών
CAPM 234G Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά
CACM 231G Διατροφική Ψυχολογία και Κουλτούρα
CAMM 251G Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
CAEN 221G Επαγγελματικά Αγγλικά IV
CAFR 221G Επαγγελματικά Γαλλικά ΙII
CAGR 221G Επαγγελματικά Γερμανικά ΙII
CARU 221G Επαγγελματικά Ρωσικά ΙII
CAIP 260 Πρακτική Κατάρτιση ΙI
   
3ο Έτος 1ο Εξάμηνο  
CAPM 311G Διεθνής Κουζίνα: Από Κλασσική μέχρι Φιούζιον
CAPM 321G Επιδόρπια Πιάτου
CAPM 322G Ερευνητική Εργασία στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία
CAPM 361G Σχεδιασμός και Συντήρηση Εγκαταστάσεων
CAMM 311G Διοίκηση Κουζίνας
CAEN 311G Επαγγελματικά Αγγλικά V
CAFR 311G Επαγγελματικά Γερμανικά IV
CAGR 311G Επαγγελματικά Ρωσικά IV
CARU 311G Επαγγελματικά Ρωσικά IV
   
3ο Έτος 2ο Εξάμηνο  
CAPM 312G Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων
CAMM 341G Διεύθυνση Μάρκετινγκ
CAMM 301G Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας
CAMM 362G Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
CAMM 371G Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομική Διοίκηση
CAMM 380G Διπλωματική Εργασία
CAEN 321G Επαγγελματικά Αγγλικά VΙ
CAFR 321G Επαγγελματικά Γαλλικά V
CAGR 321G Επαγγελματικά Γερμανικά V
CARU 321G Επαγγελματικά Ρωσικά V

Μαθήματα πρόσβασης (Παγκύπριες Εξετάσεις)

Μαγειρικές Τέχνες (γλώσσα διδασκαλίας Ελληνική)

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (1)
  • Νέα Ελληνικά                 
  • ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ (2)                        

Διδακτικό Προσωπικό Προγράμματος