Μαγειρικές Τέχνες

I am interested in this programme!



Description

The Culinary Arts Program is a full-time program for 3 years, aiming at preparing students for immediate employment and advancement.

The program is offered in both English and Greek languages, and corresponds to Level 5 of the European/National Qualifications Framework.

The Culinary Arts program equips graduates to successfully meet professional challenges in the Hotel and Catering Industry, with a systematic approach to the quality and quantity of food preparation and customer service, as applied today at the highest level, in hotels, restaurants, food and beverage service units, and other catering establishments.

In this program, practical skills of both basic and advanced levels of cooking, pastry, and bakery are harmonized with the corresponding theoretical knowledge. Additionally, the program includes contemporary trends in Culinary Arts. Its overall structure remains faithful to the principles governing quality cooking, pastry, and bakery.

The need for enrichment of theory along with practicality throughout the course of studies is taken seriously, hence theory is combined with practice in this program. Through the offered courses, students focus on skill development, talent cultivation, and are trained in modern developments in the field of food preparation and presentation.

Upon completion of their program, students gain comprehensive knowledge in Culinary Arts, making them capable professionals able to meet the industry's needs.

Employment prospects include:

  • Hotels
  • Restaurants
  • Catering Businesses
  • Cruise ships
  • Airlines
  • Consulting Services
  • Institutions (e.g. Hospitals, Clinics, Rehabilitation Centers)

To obtain a Higher Diploma in Culinary Arts, completion of 180 ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) credits.This corresponds to 3 years of study. To obtain a Diploma in Culinary Arts, completion of 120 ECTS. This corresponds to 2 years of study.

Μαθήματα Εξαμήνου

1 Εξάμηνο

 

ECTS

CAPM 111G

Βασικές Αρχές Μαγειρικής (2 θεωρία and 10 εργαστήριο)

8

CAPM 112G

Παραγωγή Κρεατικών και Θαλασσινών Παρασκευών και Κρύα Κουζίνα

3

CAPM 113G

Αναγνώριση, Αγορά και Αποθήκευση Προϊόντων

3

CAPM 114G

Εισαγωγή στη Γαστρονομία

3

CACM 101G

Εισαγωγή στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία

3

CACM 161G

Ασφάλεια Τροφίμων (Υγιεινή Τροφίμων – HACCP)

3

CAEN 111G

Επαγγελματικά Αγγλικά I

2

CACM 102G

Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

N/C

CACM 103G

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές I

N/C

Σύνολο

25

                                                                                                                                       

2 Εξάμηνο

 

ECTS

CAPM 121G

Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας (2 θεωρία and 4 εργαστήριο)

5

CAPM 131G

Εισαγωγή στην Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών

2

CACM 162G

Διατροφή

3

CACM 163G

Επαγγελματισμός και Φιλοξενία

3

CACM 203G

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές II

N/C

CAEN 121G

Επαγγελματικά Αγγλικά IΙ

2

CAFR 121G

Επαγγελματική Γλώσσα Επιλογής Ι (Γαλλικά/Γερμανικά /Ρωσικά)

2

CAGR 121G

CAIP 160

Πρακτική Κατάρτιση Ι

10

Σύνολο

35

                           

3 Εξάμηνο

 

ECTS

CAPM 211G

Προετοιμασία Μπουφέ και Σύγχρονες Τεχνικές Προετοιμασίας Πιάτων

(2 θεωρία and 10 εργαστήριο)

7

CAPM 212G

Κρύα Κουζίνα (Ανώτερο Επίπεδο)

2

CAPM 221G

Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία (Ανώτερο Επίπεδο)

2

CAPM 231G

Συστήματα Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

3

CAPM 232G

Σχεδιασμός Μενού

3

CACM 201G

Στατιστική Ανάλυση και Μέθοδοι Έρευνας

3

CAMM 271G

Λογιστική και Διαχείριση Προϋπολογισμού

3

CAEN 211G

Επαγγελματικά Αγγλικά III

2

CAFR 211G

 

Επαγγελματική Γλώσσα Επιλογής ΙΙ (Γαλλικά/Γερμανικά /Ρωσικά)

2

CAGR 211G

CARU 211G

Σύνολο

27

 

4 Εξάμηνο

 

ECTS

CAPM 213G

Κυπριακή Κουζίνα και Επιδράσεις (2 θεωρία and 10 εργαστήριο)

7

CAPM 222G

Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής

2

CAPM 233G

Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών

2

CAPM 234G

Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά

2

CACM 231G

Διατροφική Ψυχολογία και Κουλτούρα

3

CAMM 251G

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

3

CAEN 221G

Επαγγελματικά Αγγλικά IV

2

CAFR 221G

 

Επαγγελματική Γλώσσα Επιλογής ΙII (Γαλλικά/Γερμανικά /Ρωσικά)

2

CAGR 221G

 

CARU 221G

CAIP 260

Πρακτική Κατάρτιση ΙI

10

Σύνολο

33

 

5 Εξάμηνο

ECTS

CAPM 311G

Διεθνής Κουζίνα: Από Κλασσική μέχρι Φιούζιον

(2 θεωρία and 10 εργαστήριο)

7

CAPM 321G

Επιδόρπια Πιάτου (Ανώτερο Επίπεδο)

2

CAPM 322G

Ερευνητική Εργασία στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία

3

CAPM 361G

Σχεδιασμός και Συντήρηση Εγκαταστάσεων

3

CAMM 311G

Διοίκηση Κουζίνας

3

CAEN 311G

Επαγγελματικά Αγγλικά V

2

CAFR 311G

 

Επαγγελματική Γλώσσα Επιλογής ΙV (Γαλλικά/Γερμανικά /Ρωσικά)

2

CAGR 311G

CARU 311G

 

Σύνολο

22

 

6 Εξάμηνο

 

ECTS

CAPM 312G

Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων

(2 θεωρία and 5 εργαστήριο + Διοργάνωση Εκδήλωσης)

14

CAMM 341G

Διεύθυνση Μάρκετινγκ

3

CAMM 301G

Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας

3

CAMM 362G

Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

3

CAMM 371G

Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομική Διοίκηση

3

CAMM 380G

Διπλωματική Εργασία

8

CAEN 321G

Επαγγελματικά Αγγλικά VΙ

2

CAFR 321G

 

Επαγγελματική Γλώσσα Επιλογής V (Γαλλικά/Γερμανικά /Ρωσικά)

2

CAGR 321G

CARU 321G

 

Σύνολο

38

 

Μαθήματα πρόσβασης (Παγκύπριες Εξετάσεις)

Μαγειρικές Τέχνες (γλώσσα διδασκαλίας Ελληνική)

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (1)
  • Νέα Ελληνικά                 
  • ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ (2)                        

Διδακτικό Προσωπικό Προγράμματος