Το ΤΕΠΑΚ - Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας – ΑΞΙΚ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον Παγκύπριο Γαστρονομικό Διαγωνισμό 2022 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων /Γαστρονομών Κύπρου – Eurotoques στα πλαίσια της επαγγελματικής έκθεσης HORECA-Gastronomia 2022 που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Νοεμβρίου 2022 στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου.
Οι φοιτητές της Ακαδημίας διαγωνίστηκαν σε επτά κατηγορίες (Grand Prix Challenge, Young Chef of the Year, Young Pastry Chef of the Year , Cyprus Brunch, Two to Tango Grand Prix College, Celebration Cake – Open , Art Bread Display– Open) με φοιτητές του προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών και Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης.
Συνολικά οι φοιτητές της Ακαδημίας εξασφάλισαν 4 χρυσά, (από τα οποία τα τρία είναι Κύπελλα), 3 αργυρά, 3 χάλκινα.
Αναλυτικά οι φοιτητές της Ακαδημίας διακρίθηκαν στις πιο κάτω κατηγορίες:
- Grand Prix Challenge – Χρυσό (Κύπελλο)
(Δημητρίου Θεογνωσία, Κυριάκου Παναγιώτης, Τρύφωνος Ραφαήλ, και Χαραλάμπους Κυριάκος)
- Young Chef of the Year – Χρυσό (Κύπελλο)
(Δημητρίου Θεογνωσία)
- Young Chef of the Year – Αργυρό
(Κυριάκου Παναγιώτης)
- Young Pastry Chef of the Year – Χρυσό (Κύπελλο)
(Οικονόμου Αχιλλέας)
- Young Pastry Chef of the Year – Αργυρό
(Παναγιώτου Παναγιώτης)
- Young Pastry Chef of the Year – Χάλκινο
Παναγιώτου Ρηγίνος
Ιωάννου Αγάθη και Παναγιώτου Ρηγίνος
Μάστρου Κωνσταντίνα και Κυριάκου Παναγιώτης
- Two to Tango Grand Prix College – Χάλκινο
(Παναγιώτου Παναγιώτης και Παναγιώτου Ρηγίνος)
- Celebration Cake – Αργυρό
(Χαριλάου Φραγκίσκος)
- Celebration Cake – Χάλκινο
(Ιωάννου Αγάθη)
- Art Bread Display– Open – Χρυσό
(Οικονόμου Αχιλλέας)
Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται ο ζήλος, η αρτιότητα, η δημιουργικότητα και η ευγενής άμιλλα των φοιτητών και επιτυγχάνονται υψηλότερα μαθησιακά επίπεδα.
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, Αλέξη Σαβεριάδη, με τίτλο «Τουριστική Διακυβέρνηση: Παγιωμένες αντιλήψεις, προκλήσεις, προοπτικές»
Το ΤΕΠΑΚ - Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας – ΑΞΙΚ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον Παγκύπριο Γαστρονομικό Διαγωνισμό 2022 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων /Γαστρονομών Κύπρου – Eurotoques στα πλαίσια της επαγγελματικής έκθεσης HORECA-Gastronomia 2022 που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Νοεμβρίου 2022 στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου.
Οι φοιτητές της Ακαδημίας διαγωνίστηκαν σε επτά κατηγορίες (Grand Prix Challenge, Young Chef of the Year, Young Pastry Chef of the Year , Cyprus Brunch, Two to Tango Grand Prix College, Celebration Cake – Open , Art Bread Display– Open) με φοιτητές του προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών και Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης.
Συνολικά οι φοιτητές της Ακαδημίας εξασφάλισαν 4 χρυσά, (από τα οποία τα τρία είναι Κύπελλα), 3 αργυρά, 3 χάλκινα.
Αναλυτικά οι φοιτητές της Ακαδημίας διακρίθηκαν στις πιο κάτω κατηγορίες:
- Grand Prix Challenge – Χρυσό (Κύπελλο)
(Δημητρίου Θεογνωσία, Κυριάκου Παναγιώτης, Τρύφωνος Ραφαήλ, και Χαραλάμπους Κυριάκος)
- Young Chef of the Year – Χρυσό (Κύπελλο)
(Δημητρίου Θεογνωσία)
- Young Chef of the Year – Αργυρό
(Κυριάκου Παναγιώτης)
- Young Pastry Chef of the Year – Χρυσό (Κύπελλο)
(Οικονόμου Αχιλλέας)
- Young Pastry Chef of the Year – Αργυρό
(Παναγιώτου Παναγιώτης)
- Young Pastry Chef of the Year – Χάλκινο
Παναγιώτου Ρηγίνος
Ιωάννου Αγάθη και Παναγιώτου Ρηγίνος
Μάστρου Κωνσταντίνα και Κυριάκου Παναγιώτης
- Two to Tango Grand Prix College – Χάλκινο
(Παναγιώτου Παναγιώτης και Παναγιώτου Ρηγίνος)
- Celebration Cake – Αργυρό
(Χαριλάου Φραγκίσκος)
- Celebration Cake – Χάλκινο
(Ιωάννου Αγάθη)
- Art Bread Display– Open – Χρυσό
(Οικονόμου Αχιλλέας)
Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, μέσα από το οποίο αναπτύσσονται ο ζήλος, η αρτιότητα, η δημιουργικότητα και η ευγενής άμιλλα των φοιτητών και επιτυγχάνονται υψηλότερα μαθησιακά επίπεδα.