Culinary Arts (Μαγειρικές Τέχνες)-γλώσσα διδασκαλίας Αγγλική

Δομή και Περιεχόμενο

Το Πρόγραμμα Μαγειρικές Τέχνες  / Culinary Arts είναι πλήρους φοίτησης για 3 έτη, και στοχεύει στην προετοιμασία για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.

Το πρόγραμμα των Μαγειρικών Τεχνών καθιστά τον/την απόφοιτο ικανό να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επαγγελματικές προκλήσεις στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία, με συστηματική προσέγγιση στην ποιότητα και ποσότητα της παρασκευής φαγητού και εξυπηρέτησης πελατών, όπως εφαρμόζεται σήμερα στο ψηλότερο επίπεδο, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μονάδες παροχής υπηρεσιών τροφίμων και ποτών και άλλες επισιτιστικές μονάδες.

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα, πρακτικές δεξιότητες βασικού και υψηλού επιπέδου μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας βρίσκονται σε αρμονία με την αντίστοιχη θεωρητική γνώση. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονες τάσεις στη Μαγειρική Τέχνη. Η συνολική του δομή παραμένει πιστή στις αρχές που διέπουν την ποιοτική μαγειρική, ζαχαροπλαστική και αρτοποιία.

Η ανάγκη για εμπλουτισμό της θεωρίας μαζί με την πρακτική καθόλη τη διάρκεια των σπουδών λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, γι΄αυτό στο πρόγραμμα αυτό συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική. Μέσα από τα προσφερόμενα μαθήματα οι φοιτητ(ρι)ες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, καλλιέργεια ταλέντου και εκπαιδεύονται στις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της παρασκευής και παράθεσης τροφίμων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματός τους, οι φοιτητές/τριες αποκτούν ολοκληρωμένες γνώσεις στις Μαγειρικές Τέχνες οι οποίες τους καθιστούν ικανούς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις βιομηχανίας ως ικανοί επαγγελματίες.

Προοπτικές απασχόλησης:

  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Επισιτιστικές Επιχειρήσεις
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Αερογραμμές
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
  • Ιδρύματα (π.χ. Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης) 

Για την απόκτηση Ανώτερου Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες  απαιτείται η συμπλήρωση 180 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε τρία έτη. Για την απόκτηση Διπλώματος στις Μαγειρικές Τέχνες απαιτείται η συμπλήρωση 120 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε δύο έτη.

Μαθήματα Εξαμήνου

Semester 1

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 111

Culinary Fundamentals (2 theory and 10 lab)

8

CAPM 112

Meat and Seafood Fabrication and Garde Manger

3

CAPM 113

Product Identification, Purchasing and Storage

3

CAPM 114

Introduction to Gastronomy

3

CACM 101

Introduction to the Hospitality and Tourism Industry

3

CACM 161

Food Safety (Food Hygiene and HACCP)

3

CAEN 111

Professional English I

2

CACM 102

Occupational Health and Safety at Work

N/C

CACM 103

Computer Studies I

N/C

 

TOTAL

25

Semester 2

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 115

Core Cooking Methods (2 theory and 10 lab)

8

CAPM 121

Pastry and Baking Essentials (2 theory and 4 lab)

5

CAPM 131

Introduction to Food and Beverage Service

2

CACM 162

Food and Nutrition

3

CACM 163

Professionalism and Hospitality

3

CACM 203

Computer Studies II

N/C

CAEN 121

Professional English II

2

CAFR 121

 

Professional Language Elective I (French / German / Russian)

2

CAGR 121

 

CARU 121

CAIP 160

Industrial Placement I

10

 

TOTAL

35

Semester 3

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 211

Buffet Preparation and Contemporary Plating Techniques

(2 theory and 10 lab)

7

CAPM 212

Advanced Garde Manger

2

CAPM 221

Advanced Pastry and Baking

2

CAPM 231

Food and Beverage Controls & Systems

3

CAPM 232

Menu Planning

3

CACM 201

Statistical Analysis and Research Methods

3

CAMM 271

Accounting and Budget Management

3

CAEN 211

Professional English III

2

CAFR 211

 

Professional Language Elective II (French / German / Russian)

2

CAGR 211

 

CARU 211

 

TOTAL

27

Semester 4

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 213

Cypriot Cuisine and Influences (2 theory and 10 lab)

7

CAPM 222

Contemporary Desserts

2

CAPM 233

Food and Beverage Service

2

CAPM 234

Wines and Spirits

2

CACM 231

Food Psychology and Culture

3

CAMM 251

Human Resource Management

3

CAEN 221

Professional English IV

2

CAFR 221

 

Professional Language Elective III (French / German / Russian)

2

CAGR 221

 

CARU 221

CAIP 260

Industrial Placement II

10

 

TOTAL

33

Semester 5

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 311

International Cuisines: From Classical to Fusion

(2 theory and 10 lab)

7

CAPM 321

Advanced Plated Desserts

2

CAPM 322

Pastry and Baking Arts Project

3

CAPM 361

Facilities Planning, Design and Maintenance

3

CAMM 311

Kitchen Management

3

CAEN 311

Professional English V

2

CAFR 311

 

Professional Language Elective IV (French / German / Russian)

2

CAGR 311

 

CARU 311

 

TOTAL

22

Semester 6

Course Code

SUBJECT

ECTS

CAPM 312

Modern Food Concepts and Event Catering

(2 theory and 5 lab + Practical Event)

14

CAMM 341

Marketing Management

3

CAMM 301

Environmental and Sustainability Management

3

CAMM 362

Hospitality Law

3

CAMM 371

Entrepreneurship and Financial Management

3

CAMM 380

Final Year Project

8

CAEN 321

Professional English VI

2

CAFR 321

 

Professional Language Elective V (French / German / Russian)

2

CAGR 321

 

CARU 321

 

TOTAL

38

 

Μαθήματα πρόσβασης (Παγκύπριες Εξετάσεις)

Μαγειρικές Τέχνες  (γλώσσα διδασκαλίας Αγγλική)

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (2)
  • Νέα Ελληνικά
  • Αγγλικά
  • ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ (1)

Διδακτικό Προσωπικό Προγράμματος