O Δρ. Χριστόδουλος Δανέζης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (M.Sc.) στη Γεωπληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο, και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) στη Δορυφορική Γεωδαισία και Πλοήγηση από το τμήμα Γεωματικής Μηχανικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL). Είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής στο αντικείμενο της Γεωδαισίας στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΠΟΜΗΓΕ) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Επικεφαλής του Τομέα Γεωπληροφορικής του Κέντρου Αριστείας «ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ». Επίσης, είναι ο Συντονιστής της Ερευνητικής Στρατηγικής Μονάδας Υποδομής CyCLOPS (Cyprus Continuously Operating Natural Hazards Monitoring and Prevention System). Στο παρελθόν,
[...]είχε εργασθεί ως Στέλεχος Γεωδαιτικής Υποδομής στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, στο τμήμα της διαχείρισης του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου Μόνιμων Σταθμών Αναφοράς GPS/GNSS (HEPOS) καθώς και διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία πλέον των δέκα ετών η οποία περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα αντικείμενα της τοπογραφίας, των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS), των μεταφορών και του ευρύτερου φάσματος της γεωπληροφορικής. Η επιστημονική του δραστηριότητα εστιάζεται κυρίως στα πεδία της Γεωδαισίας, των Ραντάρ Συνθετικού Ανοίγματος (SAR), του Αδιάλειπτου και Συνεργατικού Εντοπισμού και Πλοήγησης, τις επαυξήσεις των GPS/GNSS, της Θαλάσσιας Γεωδαισίας, των GIS και των τεχνολογιών LBS. Κατά τη διετία 2012 – 2014 υπήρξε ενεργό μέλος της κοινής επιτροπής των φορέων IAG (International Association of Geodesy) και FIG (International Federation of Surveyors) που αφορούσε στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογιών αδιάλειπτου και συνεργατικού εντοπισμού.
Ο Δρ. Χριστόδουλος Δανέζης έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας στον προγραμματισμό για την ανάπτυξη εφαρμογών, τόσο σε επίπεδο λογισμικών γραφείου όσο και έξυπνων συσκευών. Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει το επίσημο λογισμικό για τους γεωδαιτικούς μετασχηματισμούς μεταξύ των Ελληνικών γεωδαιτικών συστημάτων αναφοράς, και το μοντέλο γεωμετρικού γεωειδούς που καλύπτει τον ηπειρωτικό και θαλάσσιο Ελλαδικό χώρο το οποίο και προσφέρεται από τον επίσημο χαρτογραφικό φορέα (Ελληνικό Κτηματολόγιο). Το ερευνητικό του έργο είναι δημοσιευμένο σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά (Sensors, Remote Sensing, Advances in Space Research, Natural Hazards, Journal of Applied Geodesy κ.α.) και συνέδρια, ενώ παράλληλα είναι κριτής και μέλος επιτροπών σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων (FIG conferences and workshops, IEEE Intelligent Vehicles, RSCy κ.α.).