• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Τμήμα Γεωπονικών
Επιστημών, Βιοτεχνολογίας
και Επιστήμης Τροφίμων
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Γιώργος Μπότσαρης
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Γιώργος Μπότσαρης

Γιώργος Μπότσαρης

Γιώργος Μπότσαρης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Τμημα Γεωπονικων Επιστημων, Βιοτεχνολογιασ και Επιστημησ Τροφιμων

george.botsaris@cut.ac.cy

2500 2582

CV



Ο Γιώργος Μπότσαρης έχει δίπλωμα από το Harper Adams University College (UK) και πτυχίο από το Manchester Metropolitan University (UK) στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το University of London – Imperial Collage (UK) στη Διεύθυνση της Διατροφικής Αλυσίδας και κάτοχος Διδακτορικού PhD από το University of Nottingham (UK) στη Μικροβιολογία Τροφίμων. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας και Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε επισκέπτης Λέκτορας στην Κτηνιατρική Σχολή του University of Nottingham. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τρεις αλληλένδετους τομείς της Τεχνολογίας /Βιοτεχνολογίας και Μικροβιολογίας Τροφίμων: (i) [...]Χρήση βακτηριοφάγων για ανίχνευση και βιολογική καταπολέμηση τοφιμογενών παθογόνων, (ii) Επιπολασμός τροφιμογενών παθογόνων και άλλων σημαντικών μικροοργανισμών στη διατροφική αλυσίδα και (iii) Ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και αξιολόγηση της διατηρησιμότητας και λειτουργικότητας τους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους τρόπους ανίχνευσης βακτηρίων από το τροφικό σύμπλεγμα και από κλινικά δείγματα, τη μελέτη της δράσης των βακτηριοφάγων κατά ζωονοσογόνων βακτηρίων και μελέτες διατηρησιμότητας συμβατικών και λειτουργικών προϊόντων. Έχει εκλεγεί μέλος του Institute of Food Science and Technology (UK), Microbiology Society (UK) και Society for Applied Microbiology (UK).


Γιώργος Μπότσαρης
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Αναπληρωτής Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Ο Γιώργος Μπότσαρης έχει δίπλωμα από το Harper Adams University College (UK) και πτυχίο από το Manchester Metropolitan University (UK) στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc από το University of London – Imperial Collage (UK) στη Διεύθυνση της Διατροφικής Αλυσίδας και κάτοχος Διδακτορικού PhD από το University of Nottingham (UK) στη Μικροβιολογία Τροφίμων. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας και Μικροβιολογίας Τροφίμων  στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Διετέλεσε επισκέπτης Λέκτορας στην Κτηνιατρική Σχολή του University of Nottingham. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τρεις αλληλένδετους τομείς της Τεχνολογίας /Βιοτεχνολογίας και Μικροβιολογίας Τροφίμων: (i) Χρήση βακτηριοφάγων για ανίχνευση και βιολογική καταπολέμηση τοφιμογενών παθογόνων, (ii) Επιπολασμός τροφιμογενών παθογόνων και άλλων σημαντικών μικροοργανισμών στη διατροφική αλυσίδα και (iii) Ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων και αξιολόγηση της διατηρησιμότητας και λειτουργικότητας τους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νέους τρόπους ανίχνευσης βακτηρίων από το τροφικό σύμπλεγμα και από κλινικά δείγματα, τη μελέτη της δράσης των βακτηριοφάγων κατά ζωονοσογόνων βακτηρίων και μελέτες διατηρησιμότητας συμβατικών και λειτουργικών προϊόντων. Έχει εκλεγεί μέλος του Institute of Food Science and Technology (UK), Microbiology Society (UK) και Society for Applied Microbiology (UK).

Κύπρος
george.botsaris@cut.ac.cy
2500 2582

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1748517200213



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies