• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Τμήμα Γεωπονικών
Επιστημών, Βιοτεχνολογίας
και Επιστήμης Τροφίμων
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Γιώργος Μαγγανάρης
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Γιώργος Μαγγανάρης

Γιώργος Μαγγανάρης

Γιώργος Μαγγανάρης

Καθηγητής

Τμημα Γεωπονικων Επιστημων, Βιοτεχνολογιασ και Επιστημησ Τροφιμων

george.manganaris@cut.ac.cy

2500 2307

http://www.fruitsciences.eu

CV



Ο Γιώργος Μαγγανάρης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα, από όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα. Συμμετείχε σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και ταυτόχρονα εργάστηκε με συμβάσεις έργου ως εργαστηριακός/επιστημονικός συνεργάτης για διδασκαλία μαθημάτων στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής εργάστηκε σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Davis (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της [...]Padova (Ιταλία), μετά τη λήψη ατομικής υποτροφίας κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Marie Curie Intra European Fellowships).

Είναι Ερευνητικός Υπεύθυνος του CUT Fruit Sciences/Postharvest Group. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών και φυτοχημικών ιδιοτήτων νωπών καρπών με τη χρήση φυσιολογικών, βιοχημικών και μοριακών προσεγγίσεων, η διερεύνηση του μηχανισμού ωρίμανσης με έμφαση στην ανάπτυξη φυσιολογικών διαταραχών, καθώς και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών συντήρησης.

Είναι μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, του δικτύου EUFRIN (European Fruit Research Institute Network) και Εθνικός αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Δράσεις CA17111 και CA19125 στη Δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST.
Είναι συγγραφέας (53) δημοσιεύσεων (21 ως πρώτος συγγραφέας) σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (>2300 ετεροαναφορές, h-index=24), (4) άρθρων ανασκόπησης, (11) κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία και (10) ερευνητικών εργασιών (πλήρους κειμένου) σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι εκδότης των Πρακτικών του 25ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, των Πρακτικών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου ‘Postharvest Unlimited’ (Acta Horticulturae, τόμος: 1079) και του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου ‘Horticulture in Europe’ (Acta Horticulturae, τόμος: 1242)

Ο Γ. Μαγγανάρης είναι Αναπληρωτής εκδότης/μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών Scientia Horticulturae , Postharvest Biology and Technology, Journal of Horticultural Science & Biotechnology, BMC Plant Biology και σε 4 περιοδικά της σειράς Frontiers . Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 αξιολογήσεις ερευνητικών εργασιών για >100 διαφορετικά επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε μέλος της εξωτερικής επιτροπής αξιολόγησης (4) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών (4) κατόπιν πρόσκλησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης . Τέλος, έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων σε Ευρωπαϊκό (Horizon 2020, EUROSTARS, INNOWIDE) και εθνικό επίπεδο (Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία), καθώς και ως αξιολογητής μεταπτυχιακών/διδακτορικών διατριβών (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα).

Μαθήματα
  • Δενδροκομία [ΓΒΤ214]
  • Μετασυλλεκτική Φυσιολογία & Τεχνολογία [ΓΒΤ415]
  • Αμπελουργία [ΓΒΤ315]
  • Αρχές Φυτικής Παραγωγής [ΓΒΤ212]
  • Φυσιολογία & Βιοχημεία Αγροτικών Προϊόντων [ΓΒΤ507]


















Γιώργος Μαγγανάρης
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Καθηγητής

Ο Γιώργος Μαγγανάρης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα, από όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα. Συμμετείχε σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και ταυτόχρονα εργάστηκε με συμβάσεις έργου ως εργαστηριακός/επιστημονικός συνεργάτης για διδασκαλία μαθημάτων στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής εργάστηκε σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Davis (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Padova (Ιταλία), μετά τη λήψη ατομικής υποτροφίας κινητικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Marie Curie Intra European Fellowships).

Είναι Ερευνητικός Υπεύθυνος του CUT Fruit Sciences/Postharvest Group. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών και φυτοχημικών ιδιοτήτων νωπών καρπών με τη χρήση φυσιολογικών, βιοχημικών και μοριακών προσεγγίσεων, η διερεύνηση του μηχανισμού ωρίμανσης με έμφαση στην ανάπτυξη φυσιολογικών διαταραχών, καθώς και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών συντήρησης.

Είναι μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών,  του δικτύου EUFRIN (European Fruit Research Institute Network) και Εθνικός αντιπρόσωπος της Κύπρου στις Δράσεις  CA17111 και CA19125 στη Δράση  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST.
Είναι συγγραφέας (53) δημοσιεύσεων (21 ως πρώτος συγγραφέας) σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά (>2300 ετεροαναφορές, h-index=24), (4) άρθρων ανασκόπησης, (11) κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία και (10) ερευνητικών εργασιών (πλήρους κειμένου) σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Είναι εκδότης των Πρακτικών του 25ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών, των Πρακτικών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου ‘Postharvest Unlimited’ (Acta Horticulturae, τόμος: 1079) και του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου ‘Horticulture in Europe’  (Acta Horticulturae, τόμος: 1242)

Ο Γ. Μαγγανάρης είναι Αναπληρωτής εκδότης/μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών Scientia Horticulturae ,  Postharvest Biology and Technology, Journal of Horticultural Science & Biotechnology, BMC Plant Biology και σε 4 περιοδικά της σειράς Frontiers . Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 500 αξιολογήσεις ερευνητικών εργασιών για >100 διαφορετικά επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε μέλος της εξωτερικής επιτροπής αξιολόγησης (4) Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών (4) κατόπιν πρόσκλησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης  . Τέλος, έχει συμμετάσχει ως εξωτερικός αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων σε Ευρωπαϊκό (Horizon 2020, EUROSTARS, INNOWIDE) και εθνικό επίπεδο (Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Χιλή, Ελλάδα, Σλοβενία), καθώς και ως αξιολογητής μεταπτυχιακών/διδακτορικών διατριβών (Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα).

Μαθήματα

  • Δενδροκομία [ΓΒΤ214]
  • Μετασυλλεκτική Φυσιολογία & Τεχνολογία [ΓΒΤ415]
  • Αμπελουργία [ΓΒΤ315]
  • Αρχές Φυτικής Παραγωγής [ΓΒΤ212]
  • Φυσιολογία & Βιοχημεία Αγροτικών Προϊόντων [ΓΒΤ507]

 

 

 

 

 

 

 

 

Κύπρος
george.manganaris@cut.ac.cy
2500 2307

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1746767544895



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies