• ΕΛ
  • EN
  • 20 Χρόνια ΤΕΠΑΚ
  • myUni
  • Βιβλιοθήκη
Τμήμα Γεωπονικών
Επιστημών, Βιοτεχνολογίας
και Επιστήμης Τροφίμων
  • Φοιτητές/τριες
    • Πληροφορίες φοίτησης
    • Φοιτητική Ζωή
    • Εξεύρεση Διαμονής
    • Αθλητισμός
    • Σταδιοδρομία
    • Στήριξη φοιτητών/τριών
    • Συμβουλευτική και Ανάπτυξη Φοιτητών/τριών
    • Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης
    • ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ των φοιτητ(ρι)ών
    • Νέα & Εκδηλώσεις
  • Σπουδές
    • Οι σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
    • Υποψήφιοι Φοιτητές/τριες
    • Προπτυχιακά Προγράμματα
    • Περιστασιακή και άλλη φοίτηση
    • Μεταπτυχιακά Προγράμματα Μάστερ
    • Επιτυχημένοι απόφοιτοι
    • Διδακτορικές Σπουδές
    • Εκδόσεις
  • Έρευνα
    • Ευκαιρίες χρηματοδότησης
      • Horizon 2020
      • Erasmus+
      • INTERREG IV
      • ΙΠΕ
    • Διεθνής Συνεργασία
      • Erasmus
      • Γραφείο Διασύνδεσης
      • Europe Direct Λεμεσού
    • Ερευνητικά Κέντρα
    • Χρηματοδοτούμενα Έργα
  • Το Πανεπιστήμιο
    • Γενικές Πληροφορίες
      • Προφίλ Πανεπιστημίου
      • Όραμα, Αποστολή και Αξίες
      • Μήνυμα από τον Πρύτανη
      • Νομοθεσία
      • Στρατηγικός Προγραμματισμός 2023-2030
      • Ετήσιες Εκθέσεις
      • Εκδόσεις
    • Διοίκηση
      • Συμβούλιο
      • Σύγκλητος
      • Πρυτανεία
      • Διοικητικές Υπηρεσίες
    • Σχολές
      • Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
      • Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
      • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης
      • Σχολή Επιστημών Υγείας
      • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
      • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας
      • Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας
      • Κέντρο Γλωσσών
    • Οργανωμένες Οντότητες
    • Συντονιστικό Κέντρο EUt+
    • hrs4r
    • Επικοινωνία
    • Εργοδότηση
    • GDPR
  • Απόφοιτοι
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Μαρία Ασπρή
  1. Σχολές
  2. Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος
  3. Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων
  4. Προσωπικό Τμήματος
  5. Μαρία Ασπρή

Μαρία Ασπρή

Μαρία  Ασπρή

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Τμημα Γεωπονικων Επιστημων, Βιοτεχνολογιασ και Επιστημησ Τροφιμων

maria.aspri@cut.ac.cy

25002617

CV



Η Μαρία Ασπρή έχει πτυχίο Επιστήμης Τροφίμων και Μικροβιολογίας από το University of Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό τίτλο στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το University College of Cork στην Ιρλανδία. Στην συνέχεια εκπόνησε το διδακτορικό της στο εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογία Γάλακτος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα την απομόνωση και ταυτοποιήση των οξυγαλακτικών βακτηρίων στο γάλα γαιδούρας με απότερο σκοπό την παραγωγή ενός βιο-λειτουργικού τρόφιμου και την μελέτη των ιδιοτήτων του μετά από την προσομοίωση της ανθρώπινης πέψης. Στην συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, είχε [...]εργαστεί ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας σε ιδιωτικό εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων και ποτών. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων με τη χρήση κυρίως προβιοτικών μικροοργανισμών και την μελέτη τους ως προς τις λειτουργικές ιδιότητες, την παραγωγή βακτηριοσίνων και την παραγωγή βιονεργών πεπτιδίων μετά από την διαδικασία της ανθρώπινης πέψης (in-vitro digestion). Επίσης ασχολείται με την χρήση μη θερμικών μεθόδων επεξεργασίας (UV-C), και την μελέτη τους ώς προς την μικροβιολογική και θρεπτική ποιότητα του τελικού προϊόντος.


Μαρία Ασπρή
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Η Μαρία Ασπρή έχει πτυχίο Επιστήμης Τροφίμων και Μικροβιολογίας από το University of Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό τίτλο στη Μικροβιολογία Τροφίμων από το University College of Cork στην Ιρλανδία. Στην συνέχεια εκπόνησε το διδακτορικό της στο εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογία Γάλακτος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα την απομόνωση και ταυτοποιήση των οξυγαλακτικών βακτηρίων στο γάλα γαιδούρας με απότερο σκοπό την παραγωγή ενός βιο-λειτουργικού τρόφιμου και την μελέτη των ιδιοτήτων του μετά από την προσομοίωση της ανθρώπινης πέψης. Στην συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, είχε εργαστεί ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας σε ιδιωτικό εργαστήριο αναλύσεων τροφίμων και ποτών. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων με τη χρήση κυρίως προβιοτικών μικροοργανισμών και την μελέτη τους ως προς τις λειτουργικές ιδιότητες, την παραγωγή βακτηριοσίνων και την παραγωγή βιονεργών πεπτιδίων μετά από την διαδικασία της ανθρώπινης πέψης (in-vitro digestion). Επίσης ασχολείται με την χρήση μη θερμικών μεθόδων επεξεργασίας (UV-C), και την μελέτη τους ώς προς την μικροβιολογική και θρεπτική ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Κύπρος
maria.aspri@cut.ac.cy
25002617

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

  • Ακαδημαϊκό Προσωπικό
  • Διοικητικό Προσωπικό

ΧΑΡΤΕΣ

  • Χάρτης Πανεπιστημίου
  • Χάρτης Πλοήγησης
  • Virtual Tour

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • Φοιτητικό Portal (SIS)
  • eLearning (Moodle)
  • CUT Mail (students and staff on Office365)
  • Επανέκδοση Κωδικού (Password Reset)
  • Multi Factor Authentication (MFA)
  • Απομακρυσμένη Πρόσβαση (VPN)
  • cut-radio
  • Intent
  • Europe Direct
  • green@cut
  • Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
  • Ενδοδικτυακή Ηλεκτρονική Σελίδα ΤΕΠΑΚ - Intranet
  • Χρήσιμα videos

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχ. Κυπριανού 30
3036 Λεμεσός

2500 2500

2500 2750

administration@cut.ac.cy

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου
  • Επικοινωνία
  • Σχετικά με τον ιστότοπο
  • Cookie Policy
  • Ψηφιακά αρχεία λογότυπου

Copyright © 2025 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι!

Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας!
Αρ.Αναφ. 1751601996098



Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, όπως καθορίζεται εδώ.





Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies  






Απαραίτητα cookies  

Analytics cookies