Ο Βλάσης Γούλας είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Ανάλυση και Επεξεργασία Φυσικών Προϊόντων στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων (ΓΕΒΕΤ). Είναι πτυχιούχος Χημικός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ανάλυση Φυσικών Προϊόντων από το ίδιο Ακαδημαϊκό Ιδρυμα. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα ΓΕΒΕΤ, ενώ το 2021 εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται:
- η μελέτη της βιοενεργής σύστασης των φυσικών προϊόντων και τροφίμων φυτικής προέλευσης
- η εύρεση νέων βιοδραστικών ενώσεων/ κλασμάτων με εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων και/ή στη φαρμακευτική
- η μελέτη της επίδρασης της επεξεργασίας [...]
Για την υλοποίηση των ερευνητικών στόχων χρησιμοποιούνται προηγμένες χρωματογραφικές, φασματοσκοπικές και φυσικοχημικές τεχνικές ανάλυσης. Η αξιολόγηση της βιοδραστικότητας των φυσικών προϊόντων πραγματοποιείται με in vitro και in silico τεχνικές με ιδιαίτερη έμφαση στην εκτίμηση των αντιοξειδωτικών, αντιμικροβιακών και αντιδιαβητικών ιδιοτήτων.
Για το διδακτικό και συγγραφικό έργο του Δρ Γούλα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://ktisis.cut.ac.cy/cris/rp/rp02281 .