Το Πρόγραμμα Hospitality and Tourism Management είναι πλήρους φοίτησης για 3 έτη, και στοχεύει στην προετοιμασία για άμεση εργοδότηση και ανέλιξη σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο.
Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική, και εμπίπτει στο επίπεδο 5 Ευρωπαϊκού/Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων.
Απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία έχουν ενδιαφέρον για το πώς λειτουργούν οι σύγχρονες μονάδες φιλοξενίας και τουριστικοί επιχειρηματικοί οργανισμοί, και πώς λαμβάνονται αποφάσεις στη τουριστική διεύθυνση. Προοπτικές και δυνατότητες/τομείς απασχόλησης σε Ξενοδοχεία και εστιατόρια, Τουριστικά θέρετρα, Κρουαζιερόπλοια και αερογραμμές, Τουριστικά γραφεία και οργανισμοί, Θεματικά πάρκα, Οργανισμοί διοργάνωσης εκδηλώσεων, συνεδρίων, κτλ.
Περιεχόμενο προγράμματος: Ο πρώτος χρόνος είναι γενικής προετοιμασίας και η εξειδίκευση ξεκινά από το δεύτερο χρόνο, με 3 θεματικές ειδικότητες α) Διαμονής, β) Τροφίμων και ποτών και γ) Τουριστικών. Στο τρίτο έτος σπουδών τα μαθήματα επικεντρώνονται σε εποπτικό/μεσοδιευθυντικό επίπεδο., με ευρεία πρακτική εφαρμογή, καλλιέργεια σύγχρονου τουριστικού επαγγελματία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται από τους φοιτητ(ρι)ες πρακτική άσκηση στην τουριστική εγχώρια βιομηχανία.
Για την απόκτηση Ανώτερου Διπλώματος στο Hospitality and Tourism Management απαιτείται η συμπλήρωση 180 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε τρία έτη. Για την απόκτηση Διπλώματος στο Hospitality and Tourism Management απαιτείται η συμπλήρωση 120 ECTS / Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ΕΠΜ) που συνοψίζονται σε δύο έτη.